"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Islıkla anlaşabilenler önemli bir bilimsel çalışmaya ilham kaynağı oldu

18 Ağustos 2015, Salı 10:00
Giresun’da ıslıkla anlaşan Kuşköy sakinleri önemli bir bilimsel çalışmaya ilham kaynağı oldu.

Köylülerin ‘kuş dili’ konuşurken, beyinlerinin her iki lobunu birden kullandığı ortaya çıktı. 

Bilimadamları, ister yazılı isterse sözlü ya da işaret yoluyla olsun her türlü iletişimde beynin sol lobunun kullanıldığını düşünüyordu. Sağ lobun ise müziği anlamada görev yaptığı belirtiliyordu.

Almanya’da Ruhr Üniversitesi’nde görev yapan Onur Güntürkün, Kuşköy’de kuş dilini en iyi bilenlerden 31 kişi üzerinde deney yaptı. Deneklerin sağ ve sol kulaklarına aynı anda sözlü ya da ıslıklı sesler verildi ve duyduklarını doğru algılayıp anlamadıkları ölçüldü. Sağ kulakla duyulan mesajlar beynin sol lobu tarafından değerlendirildiği için sözlü mesajlarda deneklerin yüzde 75 oranında sağ kulaklarıyla duyduklarını algıladıkları yani beyinlerinin sol lobunu kullandıkları belirlendi. Fakat ıslıkla verilen mesajlarda her iki lobu da eşit derecede kullandıkları ortaya çıktı.

BEYİNDEKİ 10 MİLYAR SİNİR HÜCRESİ

''İnsan beynindeki 10 milyar sinir hücresinin birbiriyle bağlantılarını gördükten sonra iman etmekten başka çare göremiyorum.'' Prof. Dr. Abdüsselâm (Nobel armağanı alan ilk Müslüman ilim adamı,Fizik Bilgini)

Tefekkür penceresiyle dikkatli nazarların ilgisini çekecek şekilde yaratılan 'Kainat Kitabı'ndaki sanatlı ve hikmetli yaratılış, keşfedilmeye devam ediyor.

Her yeni gelişmede olduğu gibi beyinle ilgili yeni keşfedilen bu özellik de nazarları; eserden eser sahibi olana, Sanatla ve Hikmetle yaratan Cenab-ı Hakk'a çevirerek bütün insanları tefekküre sevk ediyor.

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1887
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı