Ticaret Sicili Gazetesi'nden derlenen verilere göre 2019 yılında konkordato ilan eden şirket sayısı 899 oldu. 2018 yılının tümünde bu sayı bin 94 olmuştu.
Geçen yıl Ekim ayından bu yana 1934 firma konkordato ilan etti. Bankalar ile şirketlerin yaptığı müzakereler sonucunda bugüne kadar 905 firma ile bu firmaların bankalara olan 10.4 milyar liralık kredi borcu konkordato kapsamından çıktı.
‘Kalite Kontrol Edilmez, Kalite Üretilir’ sloganıyla üretim yapan Kayserili Boldera Mobilya konkordato talep etti.
Burhan Dinçerler ve Mehmet Dinçerler tarafından 1983 yılında ilk dükkanı açılan, Türkiye genelinde 39 şubesi olan Hacı Sayid baklavaları için konkordato dâvâsı açıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 7 bankanın geçen yılın son çeyreğinde konkordatolu firmaların kredi borçlarının yapılandırılması konusunda çalışma başlattığını anımsatarak, 48 firmanın feragatle konkordatodan çıktığını ifade etti.
Kemerburgaz, Göktürk ve Bolluca’da 200 bin metrekareden fazla konut, villa ve işyeri ile birçok projeye imza atan ve ‘İstanbul’un villacısı’ olarak tanınan Neo Yapı konkordato ilân etti.
Lades Piliç markasıyla bilinen, Adana’da bölgesinin ihracat şampiyonu, 40 yıllık tavuk firması Garip Tavukçuluk, Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato talep etti.
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, kamuya iş yapan müteahhitlerin mali açıdan korunmasını talep etti.
Konkordato ilân etmek için gereken şartlarda değişiklik yapıldı.
Türk–Amerikan Genç İşadamları Derneği Başkanvekili Avukat Murat Keçeciler, Türkiye’deki ekonomik gidişata dair “Yeni yıldan itibaren çok sayıda şirket el değiştirecek” yorumunu yaptı.
Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.
Türkiye’de 70 bayisi bulunan yerli akaryakıt firması Çekoil, konkordato için mahkemeye başvurdu.
İnşaat maliyet endeksi, eylülde ağustos ayına göre % 5,88, geçen yılın aynı ayına göre % 39,66 artış gösterdi.
Türkiye’nin ilk sıvı atık bertaraf tesisini inşa eden, geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Anatolian Pars Group konkordato ilan etti.
MalÎ yapıları bozulduğu için borçlarını ödeyemeyip konkordatoya gitmek zorunda kalan birçok şirket bunun için belirli prosedürleri yerine getirmek ve danışmanlık hizmeti almak zorunda kalıyor.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugüne kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiğini açıkladı.
Mali darboğaz yaşayan şirketlerin, ‘nefes’ almasını sağlayan konkordatoya, iş insanı Necati Kurmel’in şirketleri için başvuruldu.
11 Haziran 2018 tarihinde 3 ay konkordato ilan eden ve eylül ayında 2 ay daha uzatan tavukçuluk sektörünün önde gelen şirketlerinden Keskinoğlu, konkordato süresini 1 yıl daha uzattı.
Media Markt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, konkordato ilan eden şirket sayısının artması durumunda ülkede bir işsizlik ve iflâs dalgasının başlayabileceğini söyledi.
Pamukkale Turizm de konkordato talebinde bulundu. Ünlü markanın internet sitesinden yapılan açıklamada ise, seferlerde herhangi bir değişikliğin olmayacağı, yaşanan sıkıntının ise geçici olduğu belirtildi. Firmada şu an 3500 kişi çalışıyor.
Ticaret Bakanı Pekcan, fiyat artışı denetimleri kapsamında bugüne kadar 5 bin 300 firmayı, 77 bin 386 ürünü denetlediklerini söyledi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, TCDD, Merkez Bankası, ODTÜ, SGK gibi bir çok devlet kurumuyla iş yapan FD Proje konkordato istedi.
En büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan ve temelleri 1964 yılında atılan Yörsan, konkordato başvurusu yaptı.
Kocaeli ve İstanbul’da bulunan 2 şirket konkordato isterken, yine Gebze’de bulunan bir şirketin konkordato süresi uzatıldı.
Konkordato ilan eden 3 binden fazla şirketin yüzde 75’ini inşaat şirketleri, beton santralleri, yapı malzemeleri satanlar ve hırdavatçıların oluşturduğu belirtildi.
İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Ceylan İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu.
Hotiç ve Yeşil Kundura’dan sonra 1980 yılında üretime başlayan Beta Ayakkabı da konkordato istedi.
İssimo Home markasıyla ev tekstili üretimi yapan Başarı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, hacizlere karşı konkordato başvurusunda bulundu.
Türkiye’nin en büyük alüminyum firmalarından ikisi konkordato talep etti.