"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’ân medeniyetinde ve 'popüler kültür'de kadın...

12 Mart 2016, Cumartesi 11:20
Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aksu Bora, ailede, sosyal çevrede edinilen bilgilerden daha fazlasını sunan popüler kültür ürünlerinin insanları kalıplaştırdığını belirtti.

Bora, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen "Popüler Kültür ve Kadın" konulu konferansta, kadın mücadelesinin önemli alanlarından birinin popüler kültür olduğunu söyledi.

Popüler kültürün, siyasal katılım, ekonomik bağımsızlık, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanma gibi alanlarla yakından ilişkili olduğunu ifade eden Bora, popüler kültür ürünleri ile televizyon programları, afişler, dergiler, diziler, sinema ve benzeri alanları kastettiğini anlattı.

Prof. Dr. Aksu Bora, bu ürünlerin ailede, sosyal çevrede edinilen bilgilerden daha fazlasını sunduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Birçok film ya da dizide 'iyi kadın olmak', 'iyi erkek olmak' ya da tam tersi konu işlenir. Bu ürünler, izlenim edinmemizi ve öğrenmemizi sağlar. Ancak bu şekilde düşünürsek, popüler kültür insanları kalıplaştırıyor. Kalıpları üretenler sadece popüler kültür değildir. Bunları güçlendiren, bizim o kalıpları arzu etmemizi sağlayandır popüler kültür. Popüler kültür endüstrisinden 1940'lardan bu yana söz edebiliriz. Popüler kültür alanlarının sadece kadınlarla ilgili olduğuna ilişkin temel bir yargı vardır. 'Aşk filmlerini kadınlar seyreder, şarkılar onlara hitap eder, popüler kültür ürünlerinin esas tüketicileri kadınlardır' deniliyor. Dolayısıyla popüler kültür piyasası kendini kadın tüketiciye göre ayarlayan bir piyasadır."

Kur’ân medeniyetinde kadın

http://www.yeniasya.com.tr/yasemin-gulecyuz/kur-an-medeniyetinde-kadin_367928

Kadına ancak asâlet sahibi kimseler değer verir

Kadına Değer Vermek Bir Ahiret Projesidir

Biz Müslümanlar, değerlerimizi gün ve haftalara sıkıştırmıyoruz. İnsan sorumlu ise, sorumluluğunu her zaman bilmeli, sevgisini hayat boyu göstermeli. 

Allah katında makbul olan budur. Kadına değer vermek bir medeniyet projesi değil; bir âhiret projesidir.

İşte Hazret-i Muhammed’in (asm) gösterdiği yol haritası:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/kadina-ancak-asalet-sahibi-kimseler-deger-verir_388642

Müslüman kadının şahsiyeti ve toplum içerisindeki itibar savaşı

http://www.yeniasya.com.tr/yasemin-yasar/musluman-kadinin-sahsiyeti-ve-toplum-icerisindeki-itibar-savasi_389204

Bediüzzaman Said Nursi'nin gözüyle 'Şefkat Kahramanları'

Hayata mazhar ettiği için, kâinatın zerreleri adedince hamd-ü senalar olsun hayatı verene.

Bediüzzaman, “Mübarek şefkat kah­ramanları” dediği kadınlara, vazife-i fıtratları itibari ile bakmış, onlara bu cihetle saadetin kapılarını aça­cak tavsiyelerde bulunmuş

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/bediuzzaman-said-nursi-nin-gozuyle-sefkat-kahramanlari_370747

'İyi' çocuk yetiştirmek...

Pek çok aile teknolojinin çocuklarını nasıl mahvettiğini duymaktan yoruldu artık.

egitimpedia.com'da yer alan habere göre dijital çağın anne ve babaları çocuklarının dikkatlerini çekmeye yönelik giderek artan rekabetin gayet farkındalar.

Ve çevirdikleri her sayfada ya da her mouse tıklamasında çocuk yetiştirme ile ilgili hem en ilerici fikirlerin hem de keşfedilen en yeni kaygıların bombardımanı altında kalıyorlar.

Ancak modernliğin deliliğinin altında “iyi ahlaklı” bir çocuk yetiştirmenin temelleri pek değişmedi.

Ebeveynler çocuklarının hedeflerine ulaşabilmelerini ve mutluluğu bulabilmelerini istiyor. Ancak Harvard’lı araştırmacılar, bunun iyilik ve empati pahasına gerçekleşmemesi gerektiğine inanıyor. Onlara göre bir avuç denenmiş ve doğruluğu kanıtlanmış yöntem, çocuklarınızı olmalarını istediğiniz gibi hedef  odaklı ve aynı zamanda iyi ahlaklı yetiştirmenizi sağlamanın hala en iyi yolu.

Ve işte o altı yöntem:

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/iyi-cocuk-yetistirmek_386017

Cenab-ı Hakk'ın değerli emanetleri: Çocukların talimi ve manevi eğitim

Cenab-ı Hakk'ın bir güzel emaneti ve hediyesi olan çocukların eğitimi oldukça önemlidir.

Çocukların öncelikli hedef olarak hem dünya hem de ahiret hayatlarını tehlikelerden korumak ve çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermek anne ve babaların en önemli vazifelerindendir. 

Konuyla ilgili olarak Yeni Asya Eğitimci Yazarı Abdülbaki Çimiç'in Risale-i Nur Külliyatı'nan ilhamla kaleme aldığı önemli makaleyi istifadenize sunuyoruz;

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/cenab-i-hakk-in-degerli-emanetleri-cocuklarin-talimi-ve-manevi-egitim_364460

Çocuk eğitimine dair anekdotlar

Tesettür Risalesi’ni okuyan herkesin ezberindedir; Üstadın annesi için söylediği, “seksen bin zatlardan aldığım dersten kuvvetlidir, annemden aldığım manevî telkinat” şeklindeki sözleri…

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/cocuk-egitimine-dair-anekdotlar_369016

Cenab-ı Hakk'ın değerli emanetleri: Çocuk eğitiminin püf noktaları...

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/cenab-i-hakk-in-degerli-emanetleri-cocuk-egitiminin-puf-noktalari_378568

Türkiye en fazla zamanı ''tembelliğe'' ayırdı

Türkiye’de yaşayan insanlar, gün içinde en fazla zamanı uykuya ayırıyor.

http://www.yeniasya.com.tr/aile-saglik/turkiye-en-fazla-zamani-tembellige-ayirdi_372437

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5715
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı