"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanserden korkanlara lama tavsiyesi

28 Ekim 2015, Çarşamba 09:14
Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) sosis, pastırma, sucuk ve salam gibi işlenmiş etlerin kansere yol açtığını açıkladığı raporu özellikle şarküteri sektöründe tepkiyle karşılanırken, Bolivya ilginç bir teklifle gündeme geldi.

Bolivya Sağlık Bakanlığı, WHO’nun ‘İşlenmiş et kanser yapıyor’ uyarısına uyup kırmızı et yemek istemeyenlere lama eti önerdi.  Bakanlık’ta gıda ve beslenmeden sorumlu Vicky Aguilar, “Çok iyi etlerimiz var. Lama eti gibi. Yağ oranı düşük. Aşırıya kaçılmadığı takdirde oldukça faydalı” dedi.

Güney Amerika’da özellikle And Dağları ve Peru’yla özdeşleşen lamanın eti, eski zamanlardan bu yana Bolivya yerlileri tarafından tüketiliyor. Lama etinin restoranlarda da servis edilmesi ise yakın zamanda başladı.

Etiketler: lama eti, lama, bolivya, kanser
Okunma Sayısı: 1794
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı