Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) sosis, pastırma, sucuk ve salam gibi işlenmiş etlerin kansere yol açtığını açıkladığı raporu özellikle şarküteri sektöründe tepkiyle karşılanırken, Bolivya ilginç bir teklifle gündeme geldi.
Bolivya Sağlık Bakanlığı, WHO’nun ‘İşlenmiş et kanser yapıyor’ uyarısına uyup kırmızı et yemek istemeyenlere lama eti önerdi. Bakanlık’ta gıda ve beslenmeden sorumlu Vicky Aguilar, “Çok iyi etlerimiz var. Lama eti gibi. Yağ oranı düşük. Aşırıya kaçılmadığı takdirde oldukça faydalı” dedi.
Güney Amerika’da özellikle And Dağları ve Peru’yla özdeşleşen lamanın eti, eski zamanlardan bu yana Bolivya yerlileri tarafından tüketiliyor. Lama etinin restoranlarda da servis edilmesi ise yakın zamanda başladı.