Güncel |
Ekmeğim minyatür olsun |
Türkİye Fırıncılar Federasyonu’nun ekmeğe azamî yüzde 15’in üzerinde olmamak kaydıyla zam kararını açıklamasının ardından, tüketicilere ‘’minyatür ekmek’’ tüketmeleri önerisi geldi. Ekmeğe zam kararı tartışmalarının ardından somun ve pide çeşitleri bulunan, 100-150 gram ağırlığında üretilen ve 20-25 kuruştan satılan ‘’minyatür ekmekler’’ ilgi görmeye başladı. Konya’daki fırınlarda 1 ay önce üretimine başlandığı belirtilen ve sadece fırın tezgahlarında satışı yapılan minyatür ekmeği özellikle ekmek israfının önüne geçmek isteyen tüketicilerin tercih ettiği belirtildi. Konya’da faaliyet gösteren bir ekmek fırınının sahibi Hacı Şengül, kendilerinin vatandaştan gelen talep doğrultusunda Konya’daki birçok fırın gibi sütlü ekmek grubunda üretim yapmaya başladıklarını bildiren Şengül, 100 gram olarak ürettikleri minyatür ekmeği 20 kuruştan sattıklarını bildirdi. |
16.10.2010 |