Kültür-Sanat |
Cağ kebabı tam not aldı |
ERZURUM'UN dünyaca ünlü Oltu cağ kebabının tanıtımı için, hafta sonu her biri yemek ve mutfak alanında uzman, tanınmış lezzet ustaları Oltu’da ağırlandı. Oltu Ticaret ve Sanayi Odası, 2009 yılında patent alarak ilçeye özgü bir tat olarak literatüre giren Oltu cağ kebabını lezzet ustalarının katılımıyla tanıttı. Organizenin sunumunu üstlenen Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Cafer Yakupoğulları, Oltu cağ kebabının hak ettiği yere gelebilmesi için konunun uzmanlarının görüş ve değerlendirmelerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Herkesin fikrine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Yakupoğulları, “Bundan sonraki yol haritamızı bu değerlendirmeler ışığında daha da belirginleştireceğiz” dedi. Oltu cağ kebabının oldukça önemli ve konuyla ilgili uzman bir dâvetli topluluğunun karşısına çıkmasının kat edilen yol açısından önemli olduğunun altını çizen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise, “Birçok konuda olduğu gibi cağ kebabı ile ilgili de geldiğimiz nokta doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu işten ilçe merkezi ve Türkiye’nin birkaç ilinde ekmek yiyen çok insanımız var. Planlanan standart, üretim ve pazarlama ağının tamamlanmasının ardından cağ kebabı yöremiz için etkili ve önemli bir gelir kapısı olacak, yöre koyunculuğu da canlanacaktır” diye konuştu. |
09.08.2010 |