18 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Yeni lider Karabük

Bank Asya 1. Lig'de haftalardır liderlik koltuğunda oturan Konyaspor yerini Kardemir Karabük'e bıraktı.

16. haftada Giresun deplasmanına çıkan Konyaspor, tehlikeli bölgede bulunan rakibi önünde 3-2 yenilerek büyük bir şok yaşadı. Kardemir Karabük ise Bolu deplasmanından çıkardığı 1 puanla zirveye yerleşerek, 34 puan artı averajıyla liderlik koltuğuna oturdu. Dardanel'i deviren Altay ikinci, Konya ise aynı puanla 3. sırada kendine yer buldu. Ligin alt sıralarında kurtulma mücadelesi veren Hacettepe ve Kocaelispor galip gelmelerine yerinde kaldı.

İzmir ekiplerinden Altay ve Bucaspor, haftayı 3'er puanla kapatırken, Karşıyaka, Hacettepe deplasmanından eli boş döndü. Dardanelspor'u Alsancak Stadı'nda ağırlayan Altay, rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı ve üst üste 3. galibiyetini elde etti. Siyah-beyazlı takım, bu galibiyetle liderle aynı puana ulaştı ve averajla 2. sıraya yerleşerek taraftarlarını Süper Lig için şimdiden heyecanlandırmaya başladı.

Ligin, 31 golle en fazla gol atan ikinci ekibi olan Bucaspor, evinde Çaykur Rizespor'u 6-1 gibi farklı bir skorla yenerek 4. sıradaki yerini korudu. Sarı-lacivertli takım, evinde oynadığı 8 karşılaşmada topladığı 22 puanla bu alanda en başarılı 3 ekipten biri oldu. Karşıyaka ise, deplasmanda Hacettepe'ye 4-1 yenilerek, peş peşe aldığı 4 galibiyetin ardından bu haftayı puansız kapattı. Rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 4-1 yenik ayrılan yeşil-kırmızılı takım ligde averajla 6. sırada yer aldı. 17. haftanın programı ve hakemleri şöyle:

19 Aralık Cumartesi: 13.30 Karşıyaka-Boluspor: Serkan Çınar, 13.30 Kartalspor-Giresunspor: Koray Gençerler, 13.30 Konyaspor-Altay: Suat Arslanboğa, 20 Aralık Pazar: 13.30 Çaykur Rizespor-Kocaelispor: Hüseyin Sabancı, 13.30 Kayseri Erciyesspor-Bucaspor: Mete Kalkavan, 13.30 Orduspor-Samsunspor: Çağatay Şahan, 13.30 Dardanelspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Gökhan Güneşer, 13.30 Mersin İdmanyurdu-Hacettepe: Hakan Ceylan, 21 Aralık Pazartesi: 20.00 Kardemir Karabükspor-Adanaspor: Mustafa Kamil Abitoğlu.

[email protected]

EROL DOYRAN

18.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni lider Karabük

  UEFA'da rakiplerimiz belli oluyor

  Güneş ilk büyük sınavını F.Bahçe önünde verecek

  Okur: Hedef şampiyonluk

  BEŞİKTAŞ İNÖNÜ'DE BURSA'YI AĞIRLIYOR

  AVUSTURYA BASINI KEİTA VE AYDIN'I ÖVDÜ

  GOL ATMADAN MAÇ KAZANILMAZ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl