Yeni Asya ile nasıl tanıştınız?
Ben Ali Kölemen. Haliç Tersanesinde çalışıyordum. Günde 4 gazete okuyordum. Ustamın (Mehmet Uç) eserlerden ve Yeni Asya’dan haberi vardı. “Yeni Asya’yı al oku” dedi. Hemen aldım ve okumaya başladım. Çok tatmin edici bulduğum için diğer gazeteleri 5-6 hafta sonra bıraktım.
Niçin Yeni Asya?
Bütün suallerime cevap veriyor, boşluk bırakmıyor.
Yeni Asya size neler kazandırdı?
Namazımı kılıyor, ama bir çok eksiğimizin olduğunu görüyordum. Ayrıca bana sorulan sorulara cevap bulamıyordum. Risâle-i Nur’u tanıdıktan sonra, adeta bir lâhika, pusula, irtibat aracı gibi oldu. Beni Yeni Asya’ya bağlayan sebepler çok.
Yeni Asya’yı diğer gazetelerden farklı kılan yönü nedir?
Yeni Asya’yı farklı kılan sebebi sadece bir gazete değil; hadiselere Risâle-i Nur’un gözlüğüyle bakmasıdır. Hakk’ın hatırını üstün tutması, tavizsiz istikrar çizgisinde olması, yara açmadan tedavi etmesi, fitne fesat ve bozguncuların planlarını bozması, olayları değil perde arkalarını (hikmetleri) nazara vermesi ve bunun gibi daha yüzlerce Yeni Asya’yı farklı kılan sebep var.
Yeni Asya’nın ailemize ve insanlık âlemine kazandırdığı yüzlerce menfaat var. Bunlar Risâle-i Nur’un da kazandırdığı şeyler. Zaten Yeni Asya, bu konuda da Risâle-i Nur’u örnek alıyor, örnek gösteriyor.
Gazetem insanlara, istikamet, iman, feraset, şüphelerden uzaklık, demokratlık ve insanlık da kazandırıyor.
Yeni Asya ile ilgili bir hatıranız var mı?
Yeni Asya ile ilgili çok hatıram vardır. Yeni Asya’yı okuyordum, ama diğer okuyucularla hiç tanışmamıştık. Bir Pazar günü Cağaloğlu’na (1973) gittim. Kimse olmaması lâzımken o zamanın İdare Müdürü Can Alpgüvenç oradaydı. Sohbet ettik ve daha önce kendisiyle tanışmadığım halde hemen kaynaştık.
Gazeteye emeği geçen herkese teşekkür ederim.
|