Konya’da ekmeğin 60 YKr’ye satılmasıyla birlikte tüketim yüzde 25 azalınca, 300 gram ekmeğin fiyatı 40 YKr’ye düştü.
KONYA Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, ekmeğin 60 YKr’ye satılmasıyla birlikte tüketimin yüzde 25 azaldığını belirterek, belediye adına işletilen ekmek fabrikalarıyla yaşanan rekabetin de artmasıyla 300 gram ekmeğin fiyatının 40 YKr’ye düştüğünü bildirdi. Ekmeğin Haziran ayından itibaren 60 kuruşa satılmaya başlandığını belirten Honça, ‘’maliyetlerdeki artış sebebiyle bu zammı yapmak zorunda kalmıştık. Ancak bugünlerde ekmek fiyatlarında yeniden bir hareketlilik yaşanıyor. 300 gram ekmeğin fiyatı 40 kuruşa kadar geriledi’’ diye konuştu. Belediyeler adına işletilen ekmek fabrikalarıyla yaşanılan rekabetin sonucu bu hareketliliğin yaşandığını savunan Honça, şunları kaydetti: ‘’Ekmek 60 YKr’ye satılmaya başlanınca tüketimde yüzde 25 azalma oldu. Belediye adına işletilen ekmek fabrikalarıyla özel işletmeler arasında yaşanan rekabet de buna eklenince 300 gram ekmeğin fiyatı 40 kuruşa kadar düştü. Piyasanın yüzde 20’sine sahip olan belediye ekmek fabrikalarının fiyatları aşağı çekmesiyle sıkıntıya giren ve ayakta durmaya çalışan fırıncılar da fiyatları düşürmek zorunda kaldı. Türkiye’de birçok ilde ekmeğin kilogramı 2-2,5 YTL arasında değişirken, Konya’da belediyeler ekmeğin kilogramını 1,5 YTL’ye veriyor.’’ Konya/aa
|