KONYA Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, toptan karkas etin fiyatının son 10 gün içinde 9,8 YTL’den 9,2 YTL’ye düştüğünü, şu an kesim yaptıran besicilerin zarar ettiğini söyledi.
Karabulut, dövizdeki artışın besicilik sektörünü olumsuz yönde etkilediğini, et fiyatlarında son dönemde azalma olduğunu belirtti. Şu an kesim yaptıran besicilerin zarar ettiğini ifade eden Karabulut, şunları kaydetti: ‘’Bunda döviz kurundaki artış önemli rol oynadı. Şu an besicinin bir kilogram et maliyeti 9,4 YTL seviyelerinde bulunuyor. Fiyatlar maliyetin altına düştüğü için, daha önce Konya’da günde 500700 büyükbaş hayvan kesilirken, bu sayı son 10 günde 200’ye kadar düştü. Besici bu fiyatlara zarar ettiği için, zorunlu kalmadıkça ahırdaki besiye gelmiş hayvanını kesime vermiyor, fiyatın yükselmesini bekliyor.’’
|