"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Abdigör Köftesi

MALZEMELER (6-7 kişilik)

l 1 kg. dana bonfile

l 2 adet yumurta

l 1 adet soğan

l 2 çorba kaşığı un

l 1,5 su bardağı su

l 2 çay kaşığı karabiber

l 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber

l Tuz

HAZIRLANIŞI

Bonfile et tahta tokmakla 15 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövülür. Ete tuz eklenip 15 dakika daha dövülür. Bu işlemin ardından 1,5 su bardağı su ete karıştırılarak yedirilir. Macun kıvamına gelen ete ince kıyılmış kuru soğan, karabiber, kırmızı tozbiber, yumurta ve un eklenerek yoğrulur.

Geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyulur, tuz eklenir. Hazırlanan etli harçtan yumurta büyüklüğünde etler alınıp, su yardımıyla şekil verilir ve suya atılır. Tencerenin kapağı yarım kapatılıp,

20 - 25 dakika harlı ateşte pişirilir. Köfteler piştikten sonra, tencereden delikli kepçe ile alınır. Haşlanmış köfteler tereyağında kavrulur. Patates kızartması, pilav ve yoğurt eşliğinde servis yapılır. Âfiyet olsun.

YASEMİN DİKMETAŞ

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  İftarı Üsküdar'da açmak

  Eski mahallemizden, Etlik semtine taşınıyoruz

  İmamın kıraati

  Ramazan ve ahlâk

  Namaza yetişmek

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır