Gondol köfte
MALZEMELER (5 kişilik)
500 gr. yağsız kıyma
5 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber, köfte baharatı
Mantarlı harç için:
400 gr. mantar
1/2 limon suyu
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıyma bir kaba alınır. İçine ufalanmış bayat ekmek içi, yumurta sarısı, tuz ve baharatlar eklenir. Soğan rendelenip ilâve edilir. Köfte harcı yoğrulur, yumurta iriliğinde parçalar alınır. Elle yuvarlak şekil verilip iç kısmı oyularak köftelerin kâse şekli alması sağlanır. Köfteler hafifçe yağlanmış fırın kabına dizilir. Isıtılmış 200° ısılı fırında hafifçe kızarana kadar pişirilir.
Mantarlar ince uzun dilimlenerek limonlu suda yumuşayana kadar haşlanır. Süzgece alınıp suyu süzülerek, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
Köfteler fırından alınıp mantarlı harç köftelerin boşluklarına doldurularak üzerine kaşar rendesi serpilir.
Salça 1 su bardağı sıcak su ile inceltilip fırın kabının kenarından boşaltılır.
Köfteler ısıtılmış 200° ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene kadar ikinci defa pişirilerek fırından alınır ve sosu ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.
|