BESLENME uzmanları, sindirimi kolay olduğu için iftarda Ramazan pidesi, sahurda ise uzun süreli tokluk hissi veren kepekli ekmeklerin tüketilmesini önerdi.
Diyetisyen Gülen Akboyar, yaptığı açıklamada, 13 saate yakın süre aç ve susuz kalacak olan oruçluların, iftarda ve sahurda yediklerine, içtiklerine çok dikkat etmeleri gerektiğini, aksi takdirde ciddî sağlık sorunları yaşayabileceklerini söyledi. Havaların da sıcak seyrettiği şu günlerde oruç tutacakların günde 2-3 litre suyu mutlaka tüketmesi gerektiğine değinen Akboyar, yiyecek konusunda da seçici ve dikkatli olunması halinde sorunsuz bir Ramazan geçirilebileceğini vurguladı. Akboyar, iftarda, Ramazan’ın geleneksel yiyeceklerinden olan ve sindirimi kolay pidenin tüketilebileceğini, sahurda ise uzun süre tokluk hissi veren kepekli ekmeklerin tercih edilebileceğini, bunun yanı sıra yemeğin çorbayla başlamasının önem taşıdığını, ağır tatlıların hem kilo alımı hem de ani şeker yüklemesine sebep olabileceğini, bunun yerine Ramazan’da dondurma veya sütlü tatlıların tüketilmesi gerektiğini söyledi. Eğer meyve yenilecekse şeker oranı yüksek olan kavun ve karpuz gibi meyvelerin fazlaca tüketilmemesi gerektiği belirtiliyor.
|