GÜNÜMÜZDE YERYÜZÜNDEN VE UZAYDAN ÇOK FARKLI TEKNOLOJİK YÖNTEMLERLE KÂİNATI GÖZLEM ALTINDA TUTARKEN, KÂİNATA DAİR BÜTÜN SIRLARI TEK TEK ORTAYA KOYARAK SONSUZLUK İNANCIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ.
ULUSLAR ARASI Atom Birliği (IAU) ve UNESCO’nun ortak çağrısıyla Birleşmiş Milletler (BM), 2009 yılının Dünya Astronomi Yılı olmasına karar verdi.
Çınar Koleji de bu kapsamda, Türkiye’nin ilk Dijital Gamma Planetaryum’unu bünyesine katıyor. Kolej, aradan çok kısa bir süre geçtikten sonra yeni binanın çatı katında yer alan Uzay Gözlemevi’nin kuruluşunu tamamlayarak çok önemli bir yatırıma daha imza attı. Çınar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Baran ile teknolojik altyapıya yapmış oldukları yatırımlar ve Çınar Uzay Gözlemevi konusunda konuştuk.
Çınar Uzay Gözlemevi projesi hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
Teleskoplar, uzaydan her türlü radyasyonun ve bilginin alınmasında kullanılan en gelişmiş gözlemevi cihazlarıdır. Çınar Uzay Gözlemevi, en gelişmiş teleskoplardan birine sahiptir. Günümüzde yeryüzünden ve uzaydan çok farklı teknolojik yöntemlerle kâinatı gözlem altında tutarken, kâinata dair bütün sırları tek tek ortaya koyarak sonsuzluk inancımızı güçlendiriyoruz. Çınar Koleji, içinde bulunduğumuz bilgi çağında bir milletin bekasının bilgili ve bilinçli fertlerden geçtiğinin farkındalığıyla çocuklarımızı yarınlara hazırlamaktadır. Uzay Gözlemevi, bu anlayışın ürünü bir yatırımdır. Öğrencilerimiz, havanın açık olduğu dönemlerde uzayın derinliklerinde yapacakları gözlemlerle hem astronomi ilmini pratikte tecrübe etmek hem de derslerde özümsedikleri bilgilerin keşfine doğru yolculuğa çıkmak fırsatını yakalayacaklar.
Çınar Koleji’nin teknoloji alanında yaptığı bu atılımı nasıl kavramalayız?
İnsanı sersemleten bir hızla ilerleyen teknolojinin şekillendirdiği bu bilgi çağında artık zamanı değişimle eş anlamlı olarak kullanmaya başlamış bulunuyoruz. Dolayısıyla bizler sadece bugünü düşünerek çocuklarımızı geleceğe hazırlamıyoruz, hazırlayamayız. Gelecek yılların taşıdığı yeni dünyayı reel verilerin, kalifiye akademik ve yönetici kadromuzun birikimlerinin ışığında olabildiğince öngörerek yavrularımızı ve gençlerimizi eğitiyoruz, yetiştiriyoruz. Çınar Koleji, teknolojinin kaliteli eğitimin vazgeçilmez parçalarından biri olarak gören bir eğitim kurumudur.
İnsanların aya taşınmak için gün saydığı bir dönemde; toplumumuzu astronomi ve uzay konusunda bilinçlendirmek zorundayız. Bütün bunları gerçekleştirmek adına laboratuvar işlevi görecek olan Çınar Planetaryum ve Çınar Uzay Gözlemevi’ni bünyemizde faaliyete geçirmeyi görev bildik. Bu noktada şunu da söylemeliyim ki öğrencilerimiz, kazandıkları başarılarla bizleri bu yönde daha da motive etmektedir. En son Uluslar arası EBİKO (Eğitimde Bilişim Kültürü Olimpiyatı)’da ilköğretim öğrencilerimiz Furkan Öziç ve Burak Gültekin, web tasarım kategorisinde dünya ikincisi oldular.
|