TÜRES 2. Olağan Genel Kurulu 17 Mayıs’ta yapıldı; Ramazan Bingöl güven tazeledi. Bingöl yaptığı konuşmada, “Türk mutfağı sadece rakı ve şiş kebaptan ibaretmiş gibi anlatılarak mutfağımıza en büyük kötülük edilmiştir” dedi.
Türk mutfağının tanıtılması, yaşatılması ve sektörün sorunlarının çözülmesi amacıyla kurulan Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği (TÜRES) Olağan Genel Kurulu’nu geçtiğimiz hafta Feshane’de yapıldı. TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl, “Dünya geneline baktığımızda sektörümüz açısından henüz yolun başındayız diyebiliriz. Türk mutfağı sadece rakı ve şiş kebaptan ibaretmiş gibi anlatılarak mutfağımıza en büyük kötülük edilmiştir. Ve biz sektör temsilcileri yıllarca buna maalesef ki seyirci kalmışız. Turizm sektörünün içindeki küçük bir parçaymışız gibi gösterilmiş ve öyle de görülmüşüz. Uyuyan dev TÜRES’le uyanmış, Türkiye’nin ve Türk mutfağının tanıtımına gereken önemi vermiş, sektörümüzün Türkiye’de ve uluslar arası arenada yerini alması için çalışmalarını hızlandırmıştır” şeklinde konuştu.
|