Başörtüsü tartışmalarıyla beraber, medyada provokasyon olduğu izlenimi uyandıran haberlerde de artış görüldü. Bunlardan biri de, mini etekli iki öğrenciye kezzap atılması haberiydi. Mersin’in Tarsus ilçesinde biri ilköğretim okulu, diğeri lise öğrencisi 2 kız öğrencinin üzerine mini etekli oldukları için kezzap atıldığı yönündeki haberlerin yalan olduğu ortaya çıktı. Sözkonusu öğrencilerden B.S.Y., “Yapılan haberler yalan. Benim eteğim de zaten uzundu. Nereden uydurmuşlar bu haberi bilmiyorum” dedi. Öte yandan, bir taksicinin başı açık diye bir kadını taksiye almadığı, Akmerkez’de koridorda namaz kılındığı şeklindeki haberlerin de provokasyona yönelik girişimler olduğuna dikkat çekiliyor.
Başörtüsü tartışmalarıyla beraber, medyada provakasyon olduğu izlenimi uyandıran haberlerde artış göründü. Bunlardan biri de, Mersin’in Tarsus ilçesinde biri ilköğretim okulu, diğeri lise öğrencisi 2 kız öğrencinin üzerine mini etekli oldukları için kezzap atıldığı yönündeki haberdi. Ancak haberin yalan olduğu ortaya çıktı.
Zaman’ın haberine göre, Tarsus’ta pazartesi günü gerçekleştiği öğrenilen olaylar, önceki gün bir haber ajansı tarafından mini etekle ilişkilendirilerek servise verildi. Ajansın haberine dayanarak kimi internet siteleri de olayı ‘mini eteğe mahalle baskısı’ şeklinde yansıttı. Ancak habere konu olan kız öğrenciler, mini etek iddialarını yalanlarken, görgü şahidi denilen bayanın da söz konusu olayı hiç görmediği anlaşıldı. Şırıngalı sapığın bir hemşire ve bir dershanede çalışan iki kişinin daha bacaklarına yanıcı madde attığı belirlendi.
“NEREDEN UYDURMUŞLAR BU HABERİ?”
Atatürk Caddesi üzerinde yürürken yolda bir anda bacağında yanma hisseden Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki B.S.Y. isimli kız öğrenciyi, yakınları hastaneye götürdü. Yapılan kontrolde öğrencinin bacağına yanıcı madde döküldüğü belirlendi. Olayın pazartesi günü meydana geldiğini söyleyen B.S.Y., kendisine lâf atma, ya da ‘Neden mini etekle dolaşıyorsun?’ şeklinde bir tepki almadığını anlattı. B.S.Y., “Yapılan haberler yalan. Benim eteğim de zaten uzundu. Nereden uydurmuşlar bu haberi bilmiyorum” dedi. Yine mini eteği için saldırıya uğradığı söylenen lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki G.K.’nin de mini etekli olmadığı, üzerinde okul forması bulunduğu belirlendi.
EMNİYET: OLAYIN FAİLİ ARAŞTIRILIYOR
Tarsus Emniyet Müdürlüğü MOBESE kameralarından olayla ilgili olarak delil bulmaya çalışırken, sivil polisler sapığı yakalamaya çalışıyor. Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire A.İ.’nin de pantolonuna yakıcı madde atıldığını belirtti. Erguvan, bacağında yanma hisseden A.İ.’nin daha sonra pantolonunda leke gördüğünü, eve gidip üzerini değiştirdikten sonra polise şikâyetçi olduğunu bildirdi.
Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Halil Tokyürek de okula giden kız çocuklarının çoraplarının yırtılarak, mor leke görmeleri ve acı hissetmeleri üzerine Tarsus Devlet Hastanesi’ne gittiklerini belirterek, ‘’Kızlar eşkal veremiyor. Şu an olayı kimin ve neden yaptığı araştırılıyor’’ dedi.
Tokyürek, MOBESE kameralarının da izlendiğini, savcılık tarafından laboratuvara gönderilen yanıcı maddenin ne olduğunun inceleme sonucu anlaşılacağını bildirdi.
SECCADESİZ NAMAZ
Öte yandan, Akmerkez’de koridorda namaz kılındığı ve bir taksicinin başı açık diye bir kadını taksiye almadığı şeklindeki haberlerin de provokasyona yönelik girişimler olduğuna dikkat çekiliyor.
Etiler’deki alış veriş merkezi Akmerkez’de Gilan Mücevherat ve MOS Kuaför önünde bir şahsın alelade namaz kılması oldukça ses getirdi. Ancak Gilan Mücevherat ve MOS Kuaför çalışanlarının verdiği ifadeler, olayın provokasyon olduğunu ortaya koyuyor. Gilan Mücevherat çalışanları aynı gün içinde Akmerkez’de dört-beş defa alelade yerlerde namaz kılındığını ifade etti. Namaz kılan şahsı kendilerinin görmediklerini söyleyen çalışanlar, bu olayın provokasyon amaçlı olabileceğini söyledi. Eldeki fotoğraflara bakıldığında namaz kılan şahsın önüne hiçbir şey sermemesi de bu iddiaları güçlendiriyor.
KIBLEYE DÖNÜLMEMİŞ!
MOS Kuaför çalışanı Orhan Bademli, olayı görmemesine rağmen, bir gazetede yer alan cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafı gösterdiğimizde namaz kılan adamın durduğu noktanın kıbleyi işaret etmediğini söyledi. Kıblenin adamın durduğu noktanın 30 ila 40 derece sola düştüğünü söyleyen Bademli, bu olayın popülist bir şey olduğunu, üzerinde durularak bu insanların ciddiye alınmaması gerektiğini ifade etti.
|