|
YÖK’te istifa
YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında, ilk toplantısını yapmak üzere YÖK binasında toplandı. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 4 Şubat Pazartesi günü atadığı yeni üyeler Doç. Dr. Ömer Demir, Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Durmuş Günay ile yeniden YÖK üyeliğine atanan Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu da katıldı.
|
DTP’nin teklifine red
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclisteki anayasa görüşmelerinde, maddeye “ülkemizin tarihî gerçekleri ve kültürel zenginliğini farklılık sayma temelinde uluslararası sözleşmeler ve evrensel hukuk ölçütleri dikkate alınarak ayrımcılık yapılamayacağı ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılması” ibaresinin eklenmesi amacıyla önerge verdi. Konuşmaların ardından önergeler reddedildi.
|
İlk turda 404 kabul
TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesinin oylamasında, 401 kabul, 110 ret oy çıktı. Teklifin 1. maddesiyle ilgili yapılan gizli oylamaya, 514 milletvekili katıldı.
|
301 kalkmadan özgürlük olmaz
Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, gazetemizin Ankara Temsilciliğine yaptığı ziyarette 301. madde tamamen kaldırılması gerektiğini belirterek, “301. madde kanunda olduğu sürece Türkiye’de hiç kimse düşüncenin suç olmadığını iddia edemez.” dedi.
|
ABD: Türbanda asla taraf değiliz
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ‘’Türban Türklerin kendi arasında çözümleyeceği bir konudur. ABD, bu konuda asla taraf değildir’’ dedi.
|
Üniversitelilerden özgürlük manifestosu
AKP ve MHP’nin üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik uygulamasına öğretim üyelerinin ardından üniversite öğrencileri de bir manifesto ile destek verdi.
|
Katsayı konusunu YÖK görüşecek
Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını düzenleyen Anayasa değişikliği için, ‘’Dün TBMM’de 12-13 saat boyunca bu konuda söylenmesi gereken ne varsa, gerek muhalefet gerek iktidar tarafından söylendi. Bu mesele, 40 yıldır konuşulan bir meseledir. Bu konuda fazla bir şey söylemeye gerek yok’’ dedi.
|
2008 kayıp yıl olmasın
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2007’de Türkiye olarak enerjimizi boşa harcadığımızı, belirterek,”gelin artık 2008’de Türkiye gerçek gündeme dönelim” dedi.
|
ATO’dan Gül’e vakıf raporu
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, TBMM gündemine yeniden gelen Vakıflar Yasa Tasarısı’na ilişkin endişelerini içeren bir raporu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdi.
|
DP genel merkezi taşınacak
Demokrat Parti (DP), genel merkezini “daha küçük ancak daha kullanışlı’’ bir binaya taşımayı planlıyor. Alınan bilgiye göre, 22 Temmuz seçimlerinin ardından hazine yardımından yoksun kalan DP, bazı tasarruf tedbirleri alıyor. İlk olarak Haziran ayına kadar genel merkez binası değiştirilecek.
|
İnternet ailenizden uzaklaştırmasın
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ‘’internet kafelerden internete bağlanma oranı arttıkça, internetteki kimliği belirsiz kişilerce çocuklara yönelik hakaret, tehdit veya ahlâksız teklifle karşılaşma oranlarının da arttığını’’ bildirdi.
|
Ankara’ya 71 alt ve üst geçit
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 yılda 71 alt ve üst geçit ile 94 yaya geçidi inşa edildiği belirtildi.
|
Mehmed Zahid Kotku anılıyor
Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, doğumlarının Hicrî yıldönümünde Kur’ân-ı Kerim hatimleriyle ve AKRA FM’de özel programlarla yâd ediliyor.
|
Yıllar sonra nüfus cüzdanlarına kavuştular
Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı bir köyde yaşayan çiftin en büyüğü 16 yaşındaki 6 çocuğu, yetkililerin girişimleri sonrası nüfus cüzdanlarına kavuştu.
|
Derince Devlet Hastanesi 11 Şubat’ta açılıyor
Marmara depreminde hasar gördüğü için Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında büyük bölümü onarılan ve bazı yeni bölümler yapılan Kocaeli’nin Derince Devlet Hastanesi 11 Şubatta hizmete girecek.
|
Dağıtılan kömürün maliyeti 1 milyar 8 milyon YTL
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2003-2007 yılları arasında ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan 5 milyon 862 bin 722 ton kömürün Hazineye maliyetinin yaklaşık 1 milyar 8 milyon YTL olduğunu açıkladı.
|
Hekimoğlu: Risâle-i Nurları okuyun
Ankara’dan bir dizi gezi programı için gelen lise öğrencileri yazar Hekimoğlu İsmail’i evinde ziyaret etti. “Hekimoğlu İsmail’i hastalığından dolayı ziyaret etmek istedik” diyen öğrenciler Hekimoğlu’nun kitaplarını da beğendiklerini dile getirdiler.
|
Yasak, çağdaşlıkla savunulamaz
Anadolu Hukuk Derneği (AHUDER) Başkanı Avukat Süleyman Gürgök, üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasına gösterilen tepkileri şaşkınlıkla izlediklerini belirterek, “Yasağın sürmesini savunmayı çağdaşlıkla açıklamak mümkün değil” dedi.
|
Müstehcen reklamlara tepki
Edinilen bilgiye göre, 2007 yılı içinde RTÜK’e 138 bin 14 şikâyet başvurusu yapılırken, bu bildirimlerin yüzde 15’ini, yani 20 bin 135’ini reklâm kuşaklarıyla ilgili şikâyetler oluşturuyor.
|
Kayıp çocuklar için araştırma yapılacak
Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Türkiye genelinde kayıp çocuklarla ilgili istatistiki bilgiler elde etme, kaybolma sebeplerini belirleme, bu konuda kamuoyunun aydınlatılması ve suçun önlenmesine yönelik çalışma başlattı.
|
Kolesterol ciddî risk
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Levent Altuntop, kolesterolün kalp ve damar hastalıkları için ciddî bir risk faktörü oluşturduğunu söyledi.
|
Basit görünen soğuk algınlığı zatürreye zemin hazırlayabilir
Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi ve çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Ramazan Canural, basit bir hastalık gibi görülen grip ve benzeri viral solunum yolu enfeksiyonlarının zatürreye zemin hazırlayabileceğini söyledi.
|
NASA kara enerjinin peşinde
NASA önümüzdeki yıllarda bütçesinin bir kısmını kâinatta kara enerji olarak bilinen esrarengiz enerji formunu araştırmaya ayıracak.
|
Suçla mücadelede iletişim teknolojisi
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından şehre kurulacak olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sisteminde, yüzlerce kameranın görüntü aktarımı, yüksek hızda kablosuz bağlantı sağlayan ‘’wimax’’ teknolojisiyle sağlanacak.
|
AB desteğiyle gelenek yaşatılacak
Anadolu kültür ve geleneğinin tanıtılması ve yaşatılması için geliştirilen projeye Avrupa Birliği’nden maddî destek geldi. Manisa’da geliştirilen iki proje için Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nden 21 bin 630 Euro destek geldi. MAFEM ve Tekno Team tarafından hazırlanan iki projeden biri “Gelenek Yoksa Gelecek de Yok” isimli projeydi.
|
Bir harfin bedeli 1,1 milyon $
İngiltere’deki bir seyahat şirketi, internette bir alan adının, yani adresin tek harfine 1 milyon dolar ödedi. İngiliz şirketi bir Alman seyahat şirketinden “cruises.co.uk” alan adresini tam 560 bin sterline (1,1 milyon dolar) satın aldı. Aslında İngiliz şirketinin “cruise.co.uk” adlı başka bir adresi vardı.
|
Dünyanın yarısından fazlası ceplenecek
Dünya’da bu yıl ilk kez cep telefonu olanların sayısının olmayanların sayısını geçeceği bildirildi. BM’ye bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Enstitüsü’nün (ITU) aylık dergisinde yer alan bir yazıda, ‘’bu yılın başlarında nüfus içinde cep telefonu kullanımı oranının yüzde 50’ye ulaşmasının beklendiği’’ bildirildi.
|
Yılın ilk tam ay tutulması 21 Şubat’ta
Bu yıl gerçekleşecek iki ay tutulmasından ilki 21 Şubatta tam ay tutulması şeklinde meydana gelecek. Ayın bakır renge dönüşeceği bu gökyüzü şöleni Türkiye’den de izlenebilecek.
|
Türk araştırmacılardan önemli buluş
ABD’de aralarında Savaş Tay adlı Türk doktora öğrencisinin de bulunduğu bir grup araştırmacı, 3 boyutlu görüntü tekniğinde devrim oluşturan bir buluşa imza attı.
|
Lazboard’a karşı Snowboard
Rize’nin İkizdere ilçesinde ‘’Lazboard’’ adını verdikleri tahtalarla kayak yapan Meşeköylüler ile profesyonel snowboardcuların karşılaşacağı ‘’Lazboarda Karşı Snowboard’’ yarışması düzenlenecek.
|