Gaziantep Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, 2007 yılını seçimlerle geçiren Türkiye'nin zaman kaybetme lüksünün kalmadığını, özel sektörün önünün açılması ve rekabet gücünün artırılması gerektiğini belirtti.
Erturhan, yazılı açıklamasında, 2007 yılında umduğunu bulamayan özel sektörün, 2008 yılında bir çok olumsuzluğa karşın ekonomide olumlu bir yıl olmasını beklediğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan günümüze kadar olan süreçte, bir çok yılın şu veya bu sebeple boşa geçtiğini ve zaman kaybedildiğine vurgu yapan Erturhan, artık bu tür olumsuzlukların yaşanmasının istenmediğine işaret etti.
Türkiye'nin, ekonomik alanda daha fazla zaman kaybetmeden atılım yapması ve gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek bir yapıya sahip olması gerektiğine vurgu yapan Erturhan, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin zaman kaybetme lüksü kalmamıştır. Yapılan bilimsel araştırmalar Türkiye'nin veya Türkiye'de yaşayan insanlarımızın ekonomik alanda Avrupa Birliği (AB) standartlarına ulaşabilmesi için Türk ekonomisinin 2019 yılına kadar her yıl yüzde 7,5 büyümesini zorunlu kılıyor. Türkiye ekonomisinin ve Türk insanının potansiyeli ve donanımı bu hedefleri gerçekleştirecek yeterlilikte. Uzun yıllardan beri Türkiye'nin sorunu, yönetim, istikrarlı yönetim sorunudur.''
Türkiye'de kamunun yapılanmasının bürokratik engeller sebebiyle Avrupa standartlarında gerçekleştirilemediğine dikkati çeken Erturhan, kamunun batı standartlarında hukuk ve muhasebe ilkeleriyle donatılarak yeniden yapılanması ile Türkiye'ye uzun yıllar kaybettiren kayıp, kaçaklar ve yolsuzlukların önünün alınabileceğini belirtti.
Türk ekonomisinin istikrarlı büyümeyi sürdürmesi için özel sektörünün hayatî önem taşıdığına dikkat çeken Erturhan, açıklamasını şöyle tamamladı:
''Türk özel sektörü geçtiğimiz çeyrek asırda doğru yapılanmasını tamamlamış ve hedeflerini belirlemiştir. Türkiye'yi kalkındıracak ve büyütecek olan Türk özel sektörüdür. Bu yüzden siyasal iktidarlardan, hükümetlerden beklenen, Türk özel sektörünün belirlediği hedeflere koşarken ona yol açmak ve rekabet gücünü arttırmaktır.'
|