Düzce Alabalık Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Baykurt, alabalık üretiminin küresel ısınma ve kuraklıktan etkilendiğini söyledi.
Baykurt, küresel ısınmayla birlikte özellikle kaynak sular ile yapılan alabalık üretiminin etki altında kaldığını belirtti.
Bu yıl kuraklık sebebiyle kaynak suyunda azalma yaşandığını anlatan Baykurt, şöyle dedi: ‘’Motorla suyu çekip alabalık havuzlarına su takviyesi yapıyoruz. Bu şekilde kuraklık devam ederse yer altı kaynak sularının azalması ile birlikte alabalık üretimini de etkileyebilir. Alabalık yetiştirmek için kaynak, akarsu, göl ve yer altı suları kullanılıyor. En uygunu kaynak sularıdır ve içilebilir temiz sular tercih ediliyor. Kuraklık ve ısınma ile birlikte akarsu ve göl sularında ısınma var. Bu ısınma ve kuraklık böyle devam ederse alabalık üretimi sıkıntıya düşecek.’’
|