Türkiye’nin önde gelen salçalık kırmızı biber üretim merkezlerinden Adana’nın Karaisalı ilçesinde, geçen yıla göre fiyatı 3 kat artan biber, rekolte düşüklüğüne karşın üreticisini sevindiriyor.
Başta Adana olmak üzere çevre illerde kış hazırlıkları kapsamında ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği salçalık biberler, hasadına başlanmasının ardından pazarlardaki yerini aldı.
Karaisalı İlçe Tarım Müdür Vekili Hüseyin Tunaz, yaptığı açıklamada, ilçede üretimi yapılan biberin, tamamen salça yapımında kullanıldığını belirterek, etli olması, tadı ve kokusu sebebiyle de çok fazla talep gördüğünü söyledi.
Karaisalı’da geçen yıl 8 bin dekar alanda ekimi yapılan biberden 25 bin ton civarında ürün elde edildiğini anlatan Tunaz, bu yıl ise 6 bin dekar alanda yaklaşık 15 bin ton rekolte beklediklerini kaydetti.
|