Gaziantep’te bayatladığı için kapı önlerine bırakılan ekmekler, köylüler sığırlarına yem oluyor. Hurdacılar, sokak sokak dolaşarak topladıkları ekmekleri, şehir merkezine yakın köylerdeki çiftçilere kilosu 25 Yeni Kuruş’tan satarak kendilerine kazanç sağlıyor.
Dünya genelinde her yıl 5 milyon çocuğun açlıktan ölmesi ve 852 milyon insanın açlık çekmesine rağmen, ekmek israfının önü alınamıyor. Bilinçsiz tüketim sebebiyle Türkiye genelinde günde 284 bin, yılda ise 103 milyon 660 bin adet ekmek bayatladığı gerekçesiyle çöpe atılıyor. Çöpe atılan ekmeğin yıllık maliyete ise 8.2 milyon YTL’yi buluyor. Gaziantep’te, gelir gurubu yüksek kişilerin yaşadığı mahalleleri dolaşan hurdacılar, kapı önlerine ve çöp bidonlarının dibine bırakılan bayat ekmekleri toplayarak bu israfı bir nebze önlüyor. Gaziantep’te bayatladığı için kapı önlerine bırakılan ekmekler, köylüler sığırlarına yem oluyor. Hurdacılar, sokak sokak dolaşarak topladıkları ekmekleri, şehir merkezine yakın köylerdeki çiftçilere kilosu 25 Yeni Kuruş’tan satarak kendilerine kazanç sağlıyor. Köylülerde bu ekmeği sığır ve küçük baş hayvanlarına yediriyor.
|