Antalya’nın Alanya ilçesinde kavrulmuş kurban eti yiyen dört kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
Evlerine gelen misafirlerine ikram etmek üzere Kurban Bayramı’nda kestikleri koyunun kavrulmuş etini buzdolabından çıkararak yemek yapan Sebile Aydoğan, eşi Nuri Aydoğan ve misafirleri Ayşe Güney ile Sıdıka Bostan yemekten bir süre sonra rahatsızlandı. Durumu öğrenen komşuların çağırdığı ambulansla Alanya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 4 kişinin kavurmadan zehirlendiği belirlendi. Kavrulmuş etin buzdolabına konulmasının büyük risk taşıdığını hatırlatan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Başaran, “Birçok vatandaş kurbanını kestikten sonra kavurma yapıyor ve dolaba koyuyor. Bu çok riskli bir durum. Çünkü et yeterince kavrulmamışsa çok yoğun bakteri üretir ve bu da zehirlenmelere yol açar” dedi.
|