Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Makarnayı nasıl bilirsiniz?

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Bayram, halkın makarna pişirmeyi ve makarna çeşitlerini yeterince bilmemesinden, Türkiye’de üretilen makarnanın iç piyasada yeterince tüketilemediğini söyledi.

Bayram, aperatif, garnitür, salata, fast-food ve diğer birçok formda değerlendirilebilen makarnanın, dengeli beslenmeyi hedefleyen tüketici grupları için vazgeçilmez gıda maddelerinden olduğunu belirtti.

Makarna üretiminde kullanılan durum buğdayının diğer buğday türlerine göre protein olarak daha zengin, karbonhidrat seviyesinin ise daha düşük olduğunu ifade eden Bayram, şöyle konuştu: ‘’Makarna, glisemik indeksi düşük olduğu için vücutta yüksek oranda yağ ve şeker depolanmasını önler. Makarna aynı zamanda sindirimi kolay bir üründür.’’

03.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye’ye muhalefet, AB’nin başarısızlığıdır

  AİHM sınanacak

  Eğitimdeki utancımız

  Diyarbakır’da sağlık skandalı

  Esnaf borcunu ödeyemiyor

  Lodos ve yağışa dikkat

  Erkan Mumcu: Türkiye’nin temel problemi yoksulluk

  Nüfus kaydırmaya ceza freni geliyor

  Yoksul kadınlar işlerini kuruyor

  Erdoğan, bugün Lübnan yolcusu

  Şaban Dişli: Irak halkı ile bin yıllık kardeşliğimiz var

  Metro köprüsü start alıyor

  Habur şoförlerinin buruk bayramı

  Dağcılar donarak ölmüş

  Doğu’da kutup soğukları

  Köprülerden kaçak geçtik

  Rakamlar böyle söylüyor

  Ceddin deden, neslin baban...

  Sınırda bayramlaşma sevinci

  21. yüzyılda elektrikle tanıştılar

  Kirli hava hastalık yuvası

  Makarnayı nasıl bilirsiniz?

  Kültürler bir sokakta buluşacak


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004