Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Aksu, şiddetin panzehirinin sevgi olduğunu belirterek, bu yılı hep beraber “sevgi yılı” ilân edilerek, öğrenci-öğretmen-veli üçlüsü başta olmak üzere toplum fertleri arasındaki sevgi bağlarının güçlendirlmesi çağrısında bulundu.
Ahmet Gündoğdu, Pazartesi günü yeni bir eğitim-öğretim yılının başlanması dolayısıyla eğitimin sorunlarını ve çözüm önerilerini açıklamak üzere sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz yıllarda yaşanan okullardaki şiddet olaylarını değerlendirdi. Gündoğdu, “Gelin bu yılı hep beraber “sevgi yılı” ilan edelim ve öğrenci-öğretmen-veli üçlüsü başta olmak üzere toplum fertleri arasındaki sevgi bağlarını güçlendirelim. Unutmayalım ki çocuğu sevgi büyütür. Okuldan sıkılan çocuğun temel sorunu aslında sevgisizliktir. Sevgi ve huzur ortamının oluşumunda, temel manevî değerlerimizin doğru örneklerle, davranışlar düzeyinde sunulmasının önemi gözardı edilmemelidir” diye konuştu.
Eğitime hazırlık ödeneği bir maaş tutarında olması gerektiğini, hizmletli ve memurlara ek iyileştirme yapılmasını da isteyen Gündoğdu, eğitime daha çok bütçe ayrılmasını ve öğretmen maaşlarında bölgelere göre yapılmasını gerektiğini söyledi.
Ahmet Gündoğdu, YÖK’ün kanayan yara olmaya devam ettiğini dile getirerek şöyle devam etti: “YÖK’ün oligarşik bir kurum olarak feshedilmesi ve üniversite kurumunun toplum yararına ve millî beklentilere cevap verici bilimsel hizmetler üretmesinin önünde bir engel olmasına son verilmesi gerekmektedir. YÖK milletin değerleriyle ve hükümetle kavgayı alışkanlık haline getirmiştir. Milletin değerlerine meydan okumaktadır. Bu yüzden Meclis’i YÖK’ü yok etmeye çağırıyorum.”
Meslek lisesi sayısı ve türünün artırılması gerektiğini söyleyen Ahmet Gündoğdu, sınav sistemimin okulları devre dışı bir sistem olduğunu bildirdi. Gündoğdu, “Yönlendirmeyi içeren, yeteneklerin köreltilmesine değil geliştirilmesine katkı sunan, gençlerimizin hayatını tek bir sınava endekslemeyen yepyeni bir sınav sistemine ihtiyaç vardır. Talim Terbiye Kurulunun bu yöndeki çalışmalarından olumlu sonuçların çıkması temennimizdir” diye konuştu.
“60 YAŞINDAKİ KİŞİNİN
EĞİTİMİ KİMİ RAHATSIZ EDİYOR?”
Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Gündoğdu, Danıştay tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin bazı maddeleri hakkında veridiği kararı eleştirerek, “Aldığımız bilgilere göre açık liselerde bin 700 civarında 50 yaşın üstündeki insan da eğitim görmektedir. Bunların çoğu annemiz yaşındadır. Eğitim ideolojik yaklaşımlardan kurtarılmalıdır. Toplum mühendisliği terk edilmeli. 60 yaşına gelmiş bir insanın okuması kimi rahatsız ediyor, bunu anlamak mümkün değil. Bu yaştaki insanlara kılık kıyafet dayatılması yanlıştır” dedi.
|