Risâle-i Nur'un ve mazlumların avukatı Bekir Berk, vefatının 14. yıldönümünde Eyüp'teki mezarı başında anıldı. Bekir Berk’in Bediüzzaman’dan dua istediğini, onun da kendisine bu haber ulaştığında “Bir zaman hep beraber dua edeceğiz” şeklinde bir cevap verdiğini anlatan Mustafa Sungur, mahkemelerdeki savunmalarıyla Risâle-i Nur'un neşrine hizmet etmiş olan Bekir Berk’e yapılan duaların hâlâ devam ettiğini söyledi.
Bediüzzaman Said Nursî’yi, Risâle-i Nurları ve onlara hizmet eden talebeleri müdafaa etmesiyle tanınan Avukat Bekir Berk, on dördüncü vefat yıldönümünde ailesi ve sevenlerinin katıldığı bir programla anıldı. Eyüp Sultan’daki mezarı başında gerçekleştirilen anma programında konuşan Mustafa Kavurmacı, Bekir Berk’in İslâmın güzelliğini hal ve diliyle anlatan bir serdengeçti olduğunu ifade etti.
Bediüzzaman’ın talebelerinden Mustafa Sungur, Mehmet Fırıncı’nın yanı sıra, Bekir Berk’in eşi Şükran Berk, oğulları Ertuğrul Hakan ve Zübeyir Berk’in de katıldığı anma programı Kur’ân-ı Kerim tilâveti ve hatim duâsıyla başladı. Duânın ardından söz alan Ertuğrul Hakan Berk, vefatının on dördüncü yılında yaptıkları anma programı ile Bekir Berk’e vefa borcunu ödediklerini ifade etti. “İhsan Atasoy Ağabeyimiz Hayatını Davasına Adayan Adam adlı kitabında ‘Tarih konuşuyor ben susuyorum’ diyor. Bu çok doğru, tarih konuşuyor, tarihi Bekir Berk bize anlatıyor, yaşatıyor” diyen Ertuğrul Hakan Berk, babasının savunduğu dâvânın ışığında güzel günlerde birlikte olmak temennisiyle sözlerini noktaladı.
Misilsiz bir kahramandı
Bediüzzaman’ın talebelerinden Mehmet Fırıncı da, Bekir Berk’in misilsiz bir kahraman olduğunu ifade etti. Onun hizmetinin gençlere örnek olması gerektiğini söyleyen Fırıncı, “Bekir Berk Ağabey İslâm hizmetinden hayatını hiçbir zaman esirgemedi. Onun gibi olmak mümkün değil ama biz de onun yanında bulunduk. Cenâb-ı Hak kusurlarımızı mağfiret etsin” dedi.
İslâma bağlılığı kelimelerle tarif edilemez
Bekir Berk’in İslâm’a bağlılığının kelimelerle tarif edilemeyeceğini söyleyen Mustafa Kavurmacı ise, “Bekir Berk bu dâvânın ulviyetini, İslâmın güzelliğini hali ve kaliyle anlatan bir serdengeçtidir. Mahkeme salonuna girdiği vakit, bir üniversite öğretim üyesi gibi celâdet ve salâbetle dâvâsını müdaafa ederdi. Cenâb-ı Hak onun dâvâsının takipçisi olmayı nasib müyesser eylesin” şeklinde konuştu.
Bekir Berk’in, Bediüzzaman’dan duâ istediğini, onun da kendisine bu haber ulaştığında “Bir zaman hep beraber duâ edeceğiz” şeklinde bir cevap verdiğini anlatan Mustafa Sungur da, mahkemelerdeki savunmalarıyla Risâle-i Nurların neşrine hizmet etmiş olan Bekir Berk’e yapılan duâların hâlâ devam ettiğini ifade etti.
Korkmadan hakkı haykırırdı
Çok sayıda seveninin katıldığı programda “Bekir Berk demek, kahramanlık, mertlik, cesaret, insanlık, dostluk ve arkadaşlık demektir” şeklinde konuşan Mustafa Sungur’un oğlu Muhammed Sungur da, Bekir Berk’in her yerde her zaman korkmadan, yılmadan hakkı haykıran bir ruha sahip olduğunu dile getirdi.
“Gönüller Fatih’i Büyük Üstada” adlı şiirin okunmasıyla devam eden program, Muhammed Sungur’un İhlâs Risâlesi’nden okuduğu bir dersle son buldu.
|