Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, Adana’da 140 bin dekar alanda karpuz üretildiğini ve bu yıl yaklaşık 750 bin ton karpuz üretimi beklediklerini söyledi.
Hasadı Mayıs ayı sonlarında başlanan Temmuz ayı ortalarına kadar süren Adana karpuzunun kendine özgü aroması ile dünyanın en lezzetli karpuzu olduğu bildirildi. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, yaptığı açıklamada, sıcak yaz günlerinde bolca tüketilmesi gereken karpuzun yaygın şekilde ülkemizin birkaç yöresinde yetiştiğini kaydetti.
Barut, Adana’da 140 bin dekar alanda karpuz üretildiğini ve bu yıl yaklaşık 750 bin ton karpuz üretimi beklediklerini söyledi. Türkiye’nin hatta dünyanın şeker oranı en yüksek, bol sulu ve lezzetli aromaya sahip karpuzlarının Adana’da yetiştiğine işaret eden Barut, ‘’Ülkemiz Çin’den sonra 4 milyon ton ile dünyada 2’nci karpuz üreticisi konumunda. Ülkemizin lider kenti ise Adana. Bölgenin iklim şartları ve toprak yapısı sebebiyle su ve şeker oranı çok yüksek karpuz yetiştiriliyor. Bugünler karpuzun lezzetinin doruğa ulaştığı günler. Tüm vatandaşlarımızdan bol bol karpuz tüketerek hem serinlemelerini, hem de bu lezzetten mahrum kalmamalarını öneriyorum’’ dedi.
|