Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kentin sadece dondurma, tekstil ve çelik mutfak eşyaları üreten bir yer olmadığını, fedakar ve sevgi dolu koruyucu aileleri bulunan bir şehir olduğunu söyledi.
Güvençer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Mado Sarayı'nda koruyucu aileler ve çocuklar için verilen iftarda, yaptığı konuşmada, korucuyu ailelerin harikulade bir manzara sunduklarını belirtti.
Koruma altına alınan çocuklarla güneşe açılan pencereler gibi aydınlandıklarını ve sürekli yanlarında olduğunu dile getiren Güvençer, şunları kaydetti:
Kahramanmaraş'ın sayılabilecek pek çok değeri var. Kahramanmaraş sadece dondurması olan, tekstilde ön planda olan, mutfak çelik eşyaları üreten bir vilayet değil. Kahramanmaraş'ın bir de sizler gibi fedakar, sevgi, muhabbet dolu koruyucu aileleri var. Sizden aldığımız güçle inşallah bu şehri ve insanlarını sonuna kadar hakkettikleri o huzur ortamına kavuşturmak için çabalayacağız."
"Koruyucu" milletvekili
AKP Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhalıoğlu ise kendisinin de bir koruyucu aile olduğunu kaydetti.
Yıllar önce gönüllü aile olarak bu işe başlayan ve daha sonrasında koruyucu aile olan iki kızını üçe çıkaran gönüllülerden biri olduğunu dile getiren Reyhanlıoğlu, "Sizlerin yaşadığı duyguları birebir ben de yaşadım. Gerçekten bir çocuğun elinden tutmak bir hayat kurtarma" dedi.
Reyhanlıoğlu, koruyucu ailelerdeki çocukları ahlaki, dini, topluma kazandırma ve psikolojik açıdan, her türlü yönden onlara sahip çıkmanın toplumda saygılı bir insan olarak yetiştirmenin insanların boynunun borcu olarak gördüğünü sözlerine ekledi.
"Aile odaklı dönüşüm"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nusret Soylu da korucucu ailelerin birer şefkat kahramanları olduklarını söyledi.
Ramazanda sevgi ve hoşgörünün çok önemli olduğunu ifade eden Soylu, gerçek hoşgörünün sarp yokuşu aşıp bir başkasının çocuğuna bir öksüze evini ve yüreğini açmak olduğunu vurguladı.
Daha önce böyle bir sistem olmadığını anımsatan Soylu, şöyle devam etti:
"Koruyucu aile sistemi ve sosyal ekonomik destekle çocukların aile yanında desteklenmesine yönelik bir sistem yoktu. 180 çocuğun bulunduğu çocuk esirgeme kurumunda son 2 yıldır aile odaklı dönüşümün başındaki başkan olarak görevimi ifa ediyorum. Bugün Kahramanmaraş'ta 110 ailenin yanında 154 çocuğumuzun bulunması sizlerin fedakarlığı ile olan bir olaydır. Peygamber efendimiz 'kim bir yetime bağrını açarsa, yuvasını açarsa ona adaletle muamele ederse parmağını göstererek mahşerde onunla komşu olacağız' der. Sizler her biriniz Peygamber efendimize komşu olmaya namzet birer adaysınız."
Yetiştirme yurtları ve yuvaları kapattılar
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat son 1 yılda çocuk yuvası ve yetiştirme yurdunu kapatarak tüm çocuklara sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Koruyucu ailelerin söz konusu çocukları bağrına bastıklarına dikkati çeken Sertpolat, "3 yıldır bu mutlu tablonun ete kemiğe bürünmüş halini yaşıyoruz. Şu anda 110 koruyucu ailemiz var. Yanlarında 154 çocuğumuz şefkatle merhametle tanışarak, kurum bakımının her zaman alışageldik o soğuk duvarlarından kurtulmuş çocuklarıyla sizler aslında büyük bir fedakarlığı topluma örnek olarak gösteriyorsunuz" ifadelerini kullandı.
AA