"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yolsuzluk bitmeden gri liste riski bitmez

04 Temmuz 2024, Perşembe 17:00
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet- Gelecek TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Türkiye’nin, Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) gri listesinden çıkışına ilişkin paylaşımını eleştiren Davutoğlu, “Türkiye’yi bu bataklığa kim soktu? O günkü yöneticiler hakkında ne yapacaksınız?” sorusunu yöneltti. Türkiye’nin gri listeye girmesinin sebebinin Türkiye’deki “yolsuzluk düzeni” olduğunu belirten Davutoğlu, “Yolsuzluk düzenini aşmadan gri listeden çıkmak geçici bir başarı olur. Çağrım iktidara şu: Siyasi ahlak yasasını derhal çıkarın” dedi. Eski bir Ulaştırma Bakanının Kuzey Marmara Otoyol işletmesine CEO olduğunu anlatan Davutoğlu, “Bir Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanının herhangi bir şirkette CEO olması Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarına hakarettir” ifadelerini kullandı. Asgari ücretle ilgili tartışmalara da değinen Davutoğlu, “Son beş ayın enflasyonu yüzde 22,7. Bu durumda asgari ücretin artırılmaması fakire fukaraya zulümdür” ifadesini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 525
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı