Yeni Asya yazarlarından merhum Şaban DÖĞEN'in "Hayat Ne Güzel" isimli kitabı yeniden basılarak raflardaki yerini aldı.
Merhum Şaban DÖĞEN'in kitabının önsözüne yazdıkları ise şöyle;
Yüz liranız kaybolsa belki üzülmezsiniz. Parmağınız incinse pek acı duymazsınız. Ama kaybolan milyonlarınız, kıyılan canınız olsa yine umursamazlık gösterebilir misiniz? Bilhassa son zamanlarda canlarına kıyan bazı genç insanların var olduğunu öğrendik. Acaba canlarını çok ucuz, değersiz ve mânâsız mı bulmuşlar ki, ölüm ağına çatmaktan çekinmiyorlar? Hayat, istifa edilecek kadar kötü mü?
Bazen de yaşlı insanlara rastlıyorsunuz. Hayatlarından o kadar memnunlar ki yüzlerinden neşe saçılıyor. İntihar eden böylesine zavallıları duydukça, “Halbuki hayat ne kadar güzel! Keşke gençliğimiz geri gelse de yeniden yaşayabilsek! Hayat, on kere, yüz kere yaşanacak kadar güzel!” diyorlar.
Her ikisi de insan! Ama birisi intihar edecek kadar hayattan bıkmış, diğeri de yeniden yaşamak isteyecek kadar onu seviyor. Kâinatta hayattan daha kıymetli ne var? O halde Her şeyden çok tadı ve lezzeti de olmalı. Bir serçeyi bile yakalamak istiyorsunuz da kaçıyor. Belki de “Hayatıma kastedecek olmasınlar!” diye korkuyor.
Demek ki hayatından memnun. Canlıların en üstünü olan bizler hayatımızı niçin sevmeyelim?
Her şeyin yolunun, çaresinin bulunabildiği bir dünyada hayatı renklendirmenin de yolları olmalı.
Aslında hayatımızı güldürecek veya ağlatacak olan, bizden başkası da değil. Onu cennete de çevirebiliriz, cehenneme de. Dünyaya ikinci defa gelmeyeceğimize göre, hayatı mânâ, gaye ve değerine uygun bir şekilde yaşamaktan başka yol var mı?
Acaba ne ölçüde düşünebiliyoruz: “Niçin yaşıyoruz?
Bu dünyaya niçin gönderildik? Hayatımızın gaye ve maksadı nedir? Ondan neler bekliyor ve neler buluyoruz? Nasıl yaşamalıyız ki mutluluğu tatmış olalım? “Ah, vah, eyvah!” demekten kurtulup bugünümüzü olduğu gibi yarınımızı da aydınlatalım? İşte bu kitabı yazmaktan maksadımız, bu ve buna benzer soruları cevaplandırmak, arayış içerisinde olan kardeşlerimize ışık tutmaktır. Eğer kitabımız, “Bu yazılmalıydı!” dedirtebiliyorsa hedefine ulaşmış olacaktır.
Kitabı satın almak için tıklayınız
*
Şaban Döğen (1952-2009) kimdir?
1952 yılında Çorum’un Kargı ilçesinde doğdu. Ortaokulu ilçesinde, İmam-Hatip Lisesini Çorum’da bitirdi. 1974’te Erzurum Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu. Beş yıl Sarıkamış Vaizliği yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığı’na geçti. Yurdun değişik yerlerinde ortaöğretimde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenliği yaptı. 1996’da emekli olan Döğen, ikisi kız, biri erkek üç çocuk babasıydı. 1974’lü yıllardan itibaren başladığı yazı hayatını, vefatına kadar Yeni Asya gazetesi ve neşriyatında sürdürmüş olan Döğen, Bizim Radyo’da da “Hayatın Tadı” adında bir program yaptı. 4 Kasım 2009’da kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine Hakk’ın rahmetine kavuştu. Döğen’in ilk eseri olan Kur’ân’dan Tekniğe 1984’te yayınlandı.
Eserleri
Merhum Şaban Döğen'in 40 civarında eseri bulunmaktadır. Özellikle “Müslüman İlim Öncüleri Ansiklopedisi” eseri alanında büyük ses getirmiştir.
Diğer bazı eserleri ise şunlardır:
Dinimi Öğreniyorum, Kur’ân’dan Kâinata, Gençliğe Mesaj, İlimlerin Diliyle Allah, İki Cihan Güneşi Hz. Muhammed (asm), Sevgili Peygamberim (Çocuk seti; 8 Kitap), Bediüzzaman Diyor ki, Deprem Çiçekleri, Dünya Risale-i Nur’u Okuyor, Hizmette Aşk ve Şevk, Mehdî ve Deccal, Yeis Yok Şevk Var...