MALZEMELER:
2 adet kırmızı biber l2 adet yeşil biber
200 gr. dana eti l1 çay bardağı mısır
yarım çay bardağı sıvıyağltuz
karabiber lpulbiber
YAPILIŞI:
Bir tavada etleri jülyen doğradıktan sonra sıvıyağ ilâve ederek kavurarak pişiriniz. Biberleri aynı şekilde doğrayarak sotelenmiş ete ilâve ediniz. Mısırı ilâve ediniz, baharatı da ekledikten sonra biraz su ilâve ederek pişiriniz.
Not: Jülyen, kibrit çöpü boyunda bir cm eninde meyve veya sebzelerin doğranması demektir.
BADEMLİ PİLAV
MALZEMELER:
1 kâse pilavlık pirinçl2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 kâse sıcak su l1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle ayıkladığınız pirinçleri bol su ile yıkayınız. Sonra kaynar olmayan suyla ıslatınız. Bir tencerede tereyağını erittikten sonra sıvıyağı ilâve ediniz. İyice süzülen pirinçleri ilâve edip 1-2 dk. kavurunuz. 1-2 damla limon sıkınız, bir küp şeker atınız. Ve kaynar suyu ilâve ettikten sonra tuz ekleyiniz. 1 kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriniz. Ayrı bir tavada kavrulmuş bademleri ilâve edip karıştırınız.
Not:
Limon pilavı beyazlatır. Şeker ise lezzetlendirir.
Nuriye Ataseven
[email protected]