Kabak; çorbasını, yemeğini ve tatlısını yapabildiğimiz kendine özgü bir lezzettir.
Ekim ayı itibari ile Adapazarı’ndan özel olarak getirtilen kestane kabağından yapılan kabak tatlısı, Filizler Köftecisi’nin en özel tatlarından biridir. Filizler Köftecisi’nin en çok beğenilenleri arasında yer alan kabak tatlısı, suyunu bırakan kabakların doğrudan fırına verilmesiyle farklı bir lezzet şöleni meydana getiriyor. Tatlı ustalarının özenle hazırladığı kabak tatlısını Üsküdar Filizler Köftecisi’nde deneyebilirsiniz.
AYASOFYA'DAN DOLMABAHÇE SARAYINA BİR PANORAMA
Filizler Köftecisi’nde boğaza karşı oturduğunuzda Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye, Cihangir ve Yavuz Sultan Selim Camii, Galata Köprüsü, Galata Kulesi, Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı’nı 8 saniye içinde bir baştan diğer başa görebilirsiniz. Tarihi bir İstanbul turunu saniyelerle gerçekleştirebileceğiniz bu sofistike mekan olarak dikkat çekiyor.
TATLI USTALARINDAN TÜYOLAR
Filizler Köftecisi tatlı ustaları ‘Seçilen kabağın rengi koyu ve sert olmalıdır’ diyor. Mekanın en özel tatlarından biri olan kabak tatlısını bu kadar lezzetli yapan en önemli nokta, Adapazarı bölgesinden getirtilen kabağın kullanılması. Kabaklar parçalanıp soyulduktan sonra doğrudan fırına verilerek yapılan kabak tatlısının püf noktası kilogramına göre 1/1,5 oranında şeker kullanılması. Normal şartlarda daha fazla şeker kullanılan kabak tatlısının şeker dengesi de bu oranlarla sağlanıyor. Soğutulup, kaymak ve ceviz içi ile zenginleştirilen kabaklar tabaklarda sunuma hazırlanarak, servis ediliyor.