"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yangın dönemine karşı hiç hazırlık yapılmamış

22 Ağustos 2024, Perşembe 00:09
Son günlerde İzmir, Çanakkale, Bolu, Muğla ve Manisa’da başlayan ve uzun çabalar sonucu söndürülen ve kontrol altına alınan orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemler tartışılıyor. Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, orman yangınlarına ilişkin alınacak önlemler hakkında konuştu.

Özkara, ‘’Orman yangınlarıyla ilişkisi olan tüm kesimlerin mutlaka bir eğitim sürecinden düzenli ve devamlı olarak geçmesi lazım. Pratik, sahada dayanıklılığı olan kadroların olması lazım. Lafla konuşunca olmuyor bu işler, bunun kurumsal bir yapıya dönüştürülmesi şart.’’ Özkara, orman yangını sayısının son on yılda yıllık ortalamanın iki katına çıktığını hatırlatarak “ Yangınlarla mücadele eden ekiplerin sayısı yeterli ancak personelde vasıf kaybı var. Buca’da bulunan yangın eğitim merkezinin kapatılması büyük hata. Merkezin yeniden açılması gerekir. Yangın emniyet şeritleri, yangın yollarında yeterli temizlik yapılmamış. Hazır değildi yangın dönemine. Siz bu ortamda isterseniz hava araçlarını 50 katına çıkarın. Hiç fark etmez” dedi.

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 762
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı