"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçak silahta ürküten tablo

09 Eylül 2024, Pazartesi 23:17
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce ülke genelinde silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah yakalamalarına yönelik operasyonlarda son bir yılda 90 binden fazla kaçak ve ruhsatsız silah ele geçirildi. “Mercek” adı verilen operasyonlar zincirinde gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 100 bini aştı.

Operasyonlarda ilk sırayı Türkiye’nin en çok suç işlenen kenti İstanbul aldı. İstanbul’da 3 bine yakın kaçak ve ruhsatsız silah yakalanırken, 4 bin civarında şüpheli gözaltına alındı. Ruhsatsız ve kaçak silah yakalamalarında Adana ikinci sırada, İzmir üçüncü sırada yer aldı. T24’ün haberine göre, Türkiye’nin dört bir yanında artan silahlı şiddet eylemleri, ruhsatsız silahlara erişimin kolaylaşmasıyla bağlantılı. İnternet üzerinden, Telegram gibi platformlardaki kapalı sohbet grupları aracılığıyla, basit bir silah satışı aramasıyla kolayca ruhsatsız silahlara ulaşılabiliyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1173
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı