"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş akaryakıt firmasını dize getirdi

26 Mayıs 2015, Salı 14:26
Ankara Batı 2. Tüketici Mahkemesi tarihi bir karar imza attı. Karara göre araçlara yanlış yüklenen yakıtlardan kaynaklı doğan masraftan yakıtı satan firmayı sorumlu tuttu. Oluşan tüm zararın karşılanmasına hükmetti.

MİLYONLARCA SÜRÜCÜYÜ İLGİLENDİRİYOR

Olay Ankara'da yaşandı. Bir benzin istasyonundan yakıt alan vatandaşın aracı, bir süre ilerledikten sonra stop etti çalışmadı. O da bu durumu yakıt aldığı istasyona bildirdi. Ancak firma sorumluluk kabul etmedi. Sigortadan çekici çağıran vatandaş aracını servise götürdü. Yapılan inceleme sonucu dizel araca benzin koyulduğu ve bu yüzden arıza yaptığı tesbit edildi. Ardından tamir işlemleri başladı. Aracın yakıtı boşaltılıp sistemleri temizlendi.

AKARYAKIT İSTASYONU SORUMLULUK KABUL ETMEDİ

Mağdur vatandaş hasarı ve yaşadığı mağduriyeti yakıt aldığı istasyona iletti. Zararının karşılanmasını istedi. Ama olumsuz cevap aldı . Bunun üzerine mahkemeye gitti.

ÜST ÜSTE MAĞDUR OLDU

Vatandaşın aracı tamir edildi, ancak akaryakıt firması masrafları ödenmeyince serviste aracı teslim etmedi. Bunun üzerine mağdur vatandaş ihtiyaçlarını gidermek için bir de araç kiraladı.

DAVA AÇILDI

Mağdur olan vatandaş adına Avukat Serdar Ülkü dava açtı. Akaryakıt istasyonunun olayda kusurlu olduğunu belirterek tamir masrafları dahil her türlü gideri karşılamasını talep etti. Dava 15 ayda sonuçlandı. Mahkeme heyeti davacıyı haklı buldu. Tüm zararın akaryakıt istasyonu tarafından karşılanmasına hükmetti.

AVUKAT SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Avukat Serdar Ülkü, böyle bir olayın yaşanmasına karşı sürücüleri uyardı. Ülkü "Eğer aracın yakıt depo kapağında yakıt türü yazmıyorsa, mutlaka hangi yakıtın yükleneceğinin görevli kişiye söylenmesi gerekmektedir." diye konştu.

ARACINIZA YANLIŞ YAKIT YÜKLENİRSE YAPILACAKLAR

Avukat Ülkü, "Aynı zamanda yanlış akaryakıt yüklemesinin fark edildiği anda derhal bunun satıcıya ihbar edilmesi gerekmektedir. Eski 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre; Satılan malın ayıplı olması halinde tüketici malı teslim aldığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bu malların satıcıya geri verilerek değiştirilmesini veya ödediği bedelin iadesini veya ayıbın neden olduğu değer kaybının bedelden indirimini ya da ücretsiz olarak tamirini talep edebilir. Yine Türk Borçlar Kanunun 219 sayılı maddesine göre; Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur. Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur." dedi.

Okunma Sayısı: 2101
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı