"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Seçmen listeleri askıda

05 Ocak 2024, Cuma 01:08
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri için öncesi seçmen listeleri dün muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Seçmenler, 17 Ocak’a kadar bilgilerini listelerden kontrol edebilecek. Milyonlarca seçmen, belediye başkanları ve muhtarları seçmek için oy kullanacak.

BBC Türkçe’nin haberine göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerel seçimlerde, seçmen listelerinin güncelleştirilmesi için uygulama esaslarını belirlemişti. Seçmen listeleri muhtarlıklarda dün saat 08.00’de askıya çıkarıldı. Böylece seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi de başlamış oldu. Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek. Kaydı bulunmayanlar nüfus müdürlüklerine başvurabilecek. Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 882
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı