"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rakam yüksek, tartışılabilir

06 Kasım 2014, Perşembe 09:01
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni Cumhurbaşkanlığı binası hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Arınç, “Burada 1 katrilyonun üzerinde masraf yapıldı. Bu kadar olmamalıydı derseniz, bu tartışılabilir. Az bir para değil. Özel imalatlar. İnce işçilik kullanılmış. Bazı işler özel imalat olarak yaptırılmış. Bunlar doğrudur ama masraflıdır.

İkinci özelliğim de israfa karşıyım. Meclis Başkanlığı döneminde akan suyun hesabını sormuşumdur. Resmi konutu kullanmadım. Bu benim şahsi düşüncemdir. ‘Hani ben Cumhurbaşkanı olsaydım nasıl yapardım’ E şimdi olmamış bir şeyi konuşmanın anlamı yok! Ama rakam yüksek, tartışılabilir” dedi.

Arınç, 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda muhalefet milletvekillerinin sorularını cevapladı. Arınç, yeni Cumhurbaşkanlık binası hakkındaki kişisel görüşlerinin sorulması üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı.Binanın, Başbakanlık binası olarak tasarlandığını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti: 

“O zaman bize söylenen: ‘Bugün Ankara’nın merkezinde Başbakanlık binası var, ama 20’ye yakın yerlerde kurumların binası var.’ Dolayısıyla söylenen birbirileri ile koordinatları zor oluyor. ‘Bir avlu içerisinde Başbakanlık merkez binası yapılsa iyi olur’ dediler. Tabi son ana gelinceye kadar, ‘Biz burayı Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak düşünüyoruz, siz de burayı kullanabilirsiniz. Bu şekilde devam edebilirsiniz’ denilmiş. Sayın Başbakan da buna rıza göstermiş. Dolayısıyla iki tartışma var. Birincisi Çankaya Köşkü vardı, Atatürk’ten bu yana neden ayrı bina yapılıyor? Benim cevabım: kamu hizmetlerine tahsis edilmiş binalardır. Kutsallık yoktur. Orası da olur burası olur. Çankaya da köşktür. Ankara’nın en değerli yeridir. Çankaya Köşkü’nü imara açsak, oraya imar sonucunda yapılacak 2,5 katrilyon lira. Ekonomik gözle bakmamak gerekir. Dünyadaki her yer prestijli makamlardır. Bu kadar mıdır? Onu kast etmiyorum. Çoğu yerlerde eski saray kalıntısı olabilir. Bazılarında bir azamet göstergesi bir debdebe göstergesi olabilir. Osmanlı geleneğinde de böyledir. Başka ülkelerin cumhurbaşkanları mütevazı yerlerde karşılamak, merasim yapmak uygun bulunmamaktadır. Dünyanın her yerinde Cumhurbaşkanlığı makamı daha büyük ve görkemli olur. Burada 1 katrilyonun üzerinde masraf yapıldı. Bu kadar olmamalıydı derseniz. Bu tartışılabilir. Az bir para değil. İncelediğimde karşıma şu çıktı: Özel imalatlar. O kadar ince işçilik kullanılmış. Öngörülemeyen keşif artışları verilebiliyor. Ben burada nereye gitti dediğimizde, zaten dün müteahhit de açıklamış. Bazı işler özel imalat olarak yaptırılmış. Bunlar doğrudur ama masraflıdır. Ben mütevaziyim. İkin özelliğim de israfa karşıyım. Meclis Başkanlığı döneminde akan suyun hesabını sormuşumdur. Resmi konutu kullanmadım. Bu benim şahsi düşüncemdir. ‘Hani ben Cumhurbaşkanı olsaydım nasıl yapardım’ E şimdi olmamış bir şeyi konuşmanın anlamı yok! Ama rakam yüksek. Tartışılabilir. Cumhurbaşkanlığı orada. Bütçesini de arttırıyoruz.” (Cihan)

Okunma Sayısı: 1197
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ahmet

    6.11.2014 12:49:41

    Hem dünyada, hem ahirette işiniz çok zor sayın Arınç... Kandırdınız insanları... "Dindar İktidar" olarak çok kötü örnek oldunuz, mesulsünüz...

  • HÜSEYİN İLHAN

    6.11.2014 09:21:07

    Sn.ARINÇ bu masrafı din-iman demeden siyaset yapanlar olsanız,seçim meydanı ve halka hiataben konuşömalarda İSRAF,HARAM-HELAL,HAK,HÜRRİYET gibi mefhumları kullanırken ve refrerans olarak başta peygamber efendimiz SZV.ve Hülafai raşidini,sahabeyi örnek göstermeseniz size söz söylemem ve tenkit etmem,lakin bunları yapmanız ve dinimizin israfı haram kılması,mukaddesatın siyasete alet edilmesi bizim de size karşı yaptıklarınız yanlışları HAYKIRMA vede HESAP SORMA hakkı doğuruyor.İleri demokrasi denilen ve uygulanan ülkelerde dahi bu ülkenin şartlarında olan ülkeler insanları idarecilerine hesap sorabilmektedirler.Sizler iktidara gelir-gelmez ülkenin ihtiyacı var diye matrah arttırmı dediniz yaptık,elektrikte kayıp-kaçak icadı yaptınız hırssızın çaldığını fakir-fukaraya dahi resmen ödettiyorsunuz.Ne diyeyim size ahirette hesap vermede kolaylık diyeceğim amma iman ettiğim,ahirette herşeyin hesabını soracak olan rabbime karşı hesabınız çoook zor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı