"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pahalılığı neye göre ayarlıyorsun?

06 Ağustos 2024, Salı 23:28
TÜİK, temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK: 61.78; ENAG: 100.88

 

Hükümet sözcülerinin sık sık enflasyonun düşüşe geçtiği yönündeki açıklamalarına karşı vatandaşlardan Güray Şimşek, “Hükümet tabi TÜİK’in rakamlarına göre değerlendiriyor ama gerçek enflasyon TÜİK’in rakamlarının en az iki katı. Ben ENAG’ın rakamlarını baz alıyorum. Çarşıya pazara bir çıksalar görürler. Kendileri de biliyor ama tabi düşük zam vermek için ona göre talimat veriyorlar. Ben inanmıyorum. Her şey ateş pahası, ev kiraları 20-25 bin lira olmuş. İktidar değişikliği olması lazım” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş da “Cumhurbaşkanı 50 çeşit kahvaltısına talim etsin biz de domates salatalık alabilirsek ona talim edelim. Parmağında bir alyansla geldi, o alyans yeter ona. Gerisini nereden almış, kimin malını almış? İnsanların yediği kuru ekmeğe bile gözünü diken devletten devlet olmaz” dedi. Mustafa Eren ise “O enflasyona göre emekli maaşını ayarlıyorsun, hayat pahalılığını neye göre ayarlıyorsun? Hiçbir şey düşmedi ki enflasyon düşsün. Vatandaş alışveriş yapıyor, görüyor neyin ne olduğunu ne anlatırsa anlatsın onlar. Ben alıyorum 15 bin lira para burada satış yapıyorum. Bugün bir aşure yapacağız 500-600 lira. Ucuzluk diye bir şey yok, kendi hesaplarına göre ucuzluk var.”

 

AA

Okunma Sayısı: 1244
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    7.8.2024 14:27:26

    Saraydan estirilen sert yeller ve emrivaki talimatlarla.

  • S.topuz

    7.8.2024 04:27:23

    Yaaa, gördünüz mü? Pekiii; bizde Asgarî ücret kaç lira, Almanyada kaç Euro? Cevabını Gogle amcaya bi sorun, o bütün soruları biliyormuş. Öyle dedi geçenlede bi arkadaş. Peki bi SORU'da ben soracağım, erkekse bilisin. Bu kadar az parayla bu pahalı Enflasyon pazarında Türkiye Vatandaşları bu pahalılıkta nasıl Aybaşına kadar idare edip, dayanabiliyor? Hadi bil bakalım Gogel emice, görem seni! 😂😂😂 Gördünüz mü? Tısss. Işte sırf bunun için bizi Avrupalılar von ama çoook kıskanıyorlar. 😂😂😂 Şaka bir yana, Dünya Braut fıçısı gibi! Sakın Sigara falan yakmayın, Ormanlara atmayın, kibri çakmayın, her an infilâk edebilir, Allah muhâfaza, Amiiin, Amiiin, elfü elfi Amiiin! 🙌🌹🤲🌹❤☝️🌙😪😭😢🕊🕊🕊🌍🇪🇺🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸

  • S.topuz

    7.8.2024 04:15:57

    Matamatiksel olarak bölme hesabını çok iy beceriyorlarda, ÇARPMA hesabindan hiç mi hiç anlamadıkları ve SINIFTA KALDIKLARINI TUIK RAKAMLARINDAN hemen anlayabilirsinz! İsterseniz sağlamasını yapın! Bütün rakamlar hemen hemen Pazar yerlerinin ve Marketlerin yarısı! Müstesnâlar var tabîki. Bazen Avrupadaki Marketlerden iki buçuk Katı daha pahalı. Meselâ "Et Fiatları." Almanyada 8 Euroya kemiksiz et alabilirsiniz. Kaç TL ? ~300 TL. Bizde kaç Lira? Hesap edebildiniz mi? Benim gibi kafadan hesap beceremeyenler hesap makinesine akıllı telefona baksın. Nasıl olsa herkeste var, Çobanlarda bile. Haydi hesap edin görelim!...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı