"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İki üniversite mezunu işportacı

22 Nisan 2015, Çarşamba 13:21
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan Abdurrahim Asan, 2010 yılında girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) atanamayınca ailesinin geçimini sağlamak için işportacılık yapmaya başladı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan iki çocuk çocuk babası Asan (38), çok iyi hazırlanarak girdiği KPSS'de yapılan usulsüzlük nedeniyle mağdur olduğunu savunarak, "65,5 puanla beden eğitim öğretmenlerinin ataması yapıldı. Puanım 64,5 idi. Tam puan yapanlar nedeniyle puanlar yükseldi ve atanamadım. Usulsüzlük yapılmasaydı atamam olacaktı" diye konuştu.

Asan, kendisi gibi o dönem mağdur olan herkesin mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini, usulsüzlük yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade erek, şunları söyledi: 

 "Yapılan usulsüzlük nedeniyle intihar eden, büyük hayallerle evlenip de evini geçindiremediği için boşanan, iş bulmak için memleketinden göç etmek zorunda kalan arkadaşlarımız oldu. Bir nesli yetiştirecekken burada çorap, kaşık, bardak satıyorum. 2010 yılı KPSS'de çok büyük usulsüzlükler yaşandı. Atanamayanlar buldukları işlerde kıt kanaat geçimlerini sağlıyor. Bunun hesabını kim verecek? Buna çözüm bulunması gerekir. Öğretmen olma hayali kurarken acilen para kazanmak için bakkalda, markette çalıştım. Son olarak işportacılık yapıyorum. Bize yakışan bu değildi."

- KPSS

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Bakanlar Kurulu kararıyla ilk olarak 2002'de ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konuldu. Sınavla, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi yapılıyor.

Devlete personel almak amacıyla 2010 yılında gerçekleştirilen sınavda usulsüzlük yapıldığına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, sınav sorularının sınavdan önce örgütlü bir şekilde ele geçirilip dağıtıldığı, bu suretle atamalarda diğer adaylara göre öncelik elde edilerek haksız ve hileli bir şekilde kamu kurumlarına memur olarak atama yapıldığı ve bu nedenle de yüz binlerce adayın haksızlığa uğratıldığı ileri sürülüyor.

 YÖK Denetleme Kurulunca hazırlanan rapora göre de eğitim bilimleri alan sınavında 120 tam puan alan 350 adaydan yüzde 70'inin evli, yüzde 23'ünün de akraba  olduğu, yüzde 52'sinin ise aynı adres, apartman, site ya da sokakta ikamet ettiği belirlendi.

AA

Okunma Sayısı: 1922
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı