"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçi satamadığı ürünü çöpe döküyor

09 Ağustos 2024, Cuma 14:31
Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Yenişehir ilçesinde biber üreticileriyle bir araya geldi. Sarıbal, hasadı yapılan Yenişehir biberinin maliyetinin üçte biri fiyatına bile satılamadığını, çiftçinin alıcı bulamadığını ve çaresiz kaldığını söyledi.

Sarıbal, şöyle konuştu: “Türkiye’nin biber merkezi olan Bursa’nın Yenişehir ilçesindeyiz. Maalesef yetiştirildi, fidesi ekildi, gübresi atıldı, ilacı yapıldı, sulaması yapıldı ve hasat zamanındayız. Dünyanın en kaliteli biberleri maalesef maliyetinin üçte biri fiyatına bile satılamıyor. Hatta alıcı bile yok. Biber tarlaları şu anda hasat edilmiyor. Maalesef çok ağır bir tablo var. Bunlar yeşil ve taze ürünler. Dalında beklemez, depoda tutulmaz. Bir an önce pazara gitmesi ve satılması gerekir. Çiftçi çöpe döküyor. Bir biber üreticisi ise şöyle konuştu: “Çiftçi batıyor arkadaşlar. Bunun tarifi, şekli şemali yok. Enflasyonu düşüreceğiz diye, bazı şeyleri yerine getireceğiz diye çiftçiyi yerle bir etmenin, insanları batırmanın hiçbir anlamı yok. Burada 3- 5 liraya alıcı bulamadığımız bibere markette 45 liraya alıcı buluyorsa, bu sistemde bir sıkıntı var. Eğer bu insanlar borcunu ödeyemiyorsa, işçiye parasını ödeyemiyorsa bu sistemde bir sıkıntı var.

Bursa - anka

 

Okunma Sayısı: 865
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Battal arslan

    14.8.2024 20:54:43

    Hani iktidar Halyasasi yapacaktı Millet pahaliliktan kurtulacakti Hani Mülakat kalkacakti Bir hukumet,bir iktidar Çiftinin malının orttada kalmasina çare bulamiyorsa .Satışını kolaylastirmiyirsa Allah aşkına o iktidar ne yapıyor ,soylermisiniz?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı