"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet olmadan yatırım gelmez

23 Eylül 2024, Pazartesi 15:06
ANKA Ekonomi Koordinatörü Erdal Sağlam, Haftalık Ekonomi Analizi’nde şunları söyledi:

“Ekonomi yönetimi bundan sonra rotayı, büyümeye asıl katkı verecek unsur olan, doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının çekilmesine çevirmiş gibi görünüyor. Bunun için Almanya’da büyük şirket temsilcileriyle geçen hafta bir araya gelen Bakan Mehmet Şimşek, bu amacı açıkça söylemeye başladı. Önümüzdeki hafta ABD’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı benzer toplantılar yapılacak. Doğrudan yatırımın gelmesi için enflasyonun kalıcı tek haneye düşmesinin yanında, demokrasi ve hukuk alanları başta olmak üzere, siyasi reformların yapılması, adaletin güçlendirilip, ifade özgürlüğüne dönük kısıtlamaların artık kaldırılması gerektiğini biliyoruz. Yani küresel şartlar fon akışını hızlandırabilir ama Türkiye için asıl gereken doğrudan yabancı sermaye gelmesi, şimdilik zor.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 354
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı