Kaynak Holding'in yöneticilerine yönelik Gülen Hareketi soruşturması sonunda, aralarında şüpheli Kemal Batmaz ve Harun Biniş ile şüpheli Mustafa Özcan, Naci Tosun'un da bulunduğu 97 sanık hakkında dava açıldı.
Gülen Hareketi bünyesinde faaliyet gösterdiği iddia edilen Kaynak Holding'e yönelik soruşturma kapsamında, şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 59 şüpheliden 42'si tutuklandı.
Kaynak Holding'e ilişkin yürütülen Gülen Hareketi soruşturma kapsamında, firari şüpheliler holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun ile İzzet Akyar, Cevdet Türkyolu ve Mustafa Talat Katırcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 64 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Gülen Hareketi bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 39 kişiden 34'ü tutuklandı.
Kaynak Holding'e ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında,Gülen Hareketi bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla holdingin eski yönetici ve ortaklarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişiden 39'unun tutuklanması talep edildi.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Gülen Hareketi soruşturması kapsamında Kaynak Holding bünyesinde bulunan 19 şirket, 1 dernek ve 1 vakıfa yönelik 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.
Kaynak Holding'e yönelik yürütülen Gülen Hareketi soruşturma kapsamında Gülen Hareketinin şifreli mesajlaşma programı ByLock kullandığı belirlenen 12 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde sabah saatlerinde operasyon başlatıldı.
15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Gülen Hareketi bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 31 şirkete atanan kayyumların yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na(TMSF) devredilmesine karar verildi.
Bursa'da Kaynak Holding'e bağlı olan Nesil Dokuma, Emlak, Taşımacı, Turizm, Gıda, Tekstil, Orman ve Petrol Ürünleri Limited Şirketi'ne kayyım atandı.
Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda, Kaynak Holding ile organik bağlı bulunduğu tespit edilen 14 yeni şirkete daha kayyım atandı.
İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 4 kişinin çalıştığı İdeks Danışmanlık şirketine atanan 7 kayyımın şirkete bile uğramadan maaş aldıkları ortaya çıktı.
Kaynak Holding ortakları, kayyım yönetemindeki iş yerlerinde gizli olarak bulunduğu öne sürülen sunucu (server) ile ilgili açıklama yaptı.
Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimiliği, Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve derneğe atanan kayyumların maaşının 2 bin liraya düşürülmesine karar verdi.
Kayyum atanmasının ardından personel çıkarıldığı iddia edilen Kaynak Holding'in eski yönetim kurulunun, 9 Şubat'ta kontenjan fazlası işçilerin iş akitlerinin feshedildiği öğrenildi.
Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, göreve başlayan kayyumların Kaynak Holding'e bağlı olduğunu tespit ettiği 12 şirket için arama kararı verdi.
Kaynak Holding’e kayyım olarak atanan İmran Okumuş’un maaşına haciz geldi.
İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, 7 kayyımı Kaynak Holding'in 21 şirketinin her birine ayrı ayrı atadı.
Kaynak Holding bünyesindeki şirketlere kayyım atanmasının ardından Zaman gazetesinin de basıldığı matbaaya kayyım atandığı yönünde sosyal medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Kayyım atanan Kaynak Holding’in Üsküdar’daki binasını polis ablukaya aldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının kararı doğrultusunda, Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atandı. Kayyumlar, polis eşliğinde şirketin yönetim merkezlerine girdi.
Kaynak Holding, 8 Eylül'de şirketler grubuna yapılan hukuksuz baskınların sebebinin troll hesapları ve havuz medyasında çıkan haberler olduğunu açıkladı.
'Paralel yapı' iddiasıyla başlatılan soruşturmasında Kaynak Holding'e ait 20 adrese baskın düzenlendi.