"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kredi kartı limitlerine düzenleme yolda

18 Eylül 2024, Çarşamba 01:01
Kredİ kartı limitlerine ve faizlerine ilişkin yeni düzenlemelerin geleceğine dair işaretler, özellikle 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’da yer aldı.

Batık borçlar üçe katlandı
Kart borcu olmayan kalmadı

 

Programda, kredi kartı limitlerinin gerçek gelirle daha uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor. Bankaların, kişilerin gelirlerinin çok üzerinde limitler tanımlaması ve bu durumun enflasyonla mücadeleyi zorlaştırdığı belirtilirken, yeni dönemde SGK ve Risk Merkezi veri setlerinin entegre edilmesiyle kişilerin gerçek gelirlerine göre limit hesaplamaları yapılacak.

Şu an kredi kartı faizleri yüzde 4.25 ile 4.50 arasında değişirken, gecikme faizleri yüzde 5 civarında. Ancak bu noktada daha fazla bir artış beklenmiyor. Kredi kartı faizlerine ilişkin yeni bir düzenleme gündemde değil.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 507
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı