"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbullular kıt kanaat geçiniyor

14 Eylül 2024, Cumartesi 23:52
İstanbul Planlama Ajansı’nın Ağustos 2024 raporuna göre, İstanbulluların yüzde 43.8’i kıt kanaat geçinirken, yüzde 29.4’ü borçlanmak zorunda kaldığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) yaptığı araştırmada İstanbulluların yüzde 29.4’ü bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini, yüzde 43.8’i kıt kanaat geçinebildiğini söyledi. 1 ile 10 arasında yapılan puanlamaya göre; İstanbulluların stres seviyesi 7, mutluluk seviyesi 5.4 olarak ölçüldü. İPA’nın “İstanbul Barometresi”nin Ağustos 2024 raporuna göre, araştırmaya katılanların yüzde 58.4’ü ekonomik sorunlar, yüzde 20.4’ü İsrail’in Gazze işgali, yüzde 8.8’i ise Türkiye’deki yangınların ülke gündeminde olduğunu söyledi.

Evde ekonomi konuşuluyor

İstanbulluların evdeki gündemi de ekonomik sorunlar oldu. Katılımcıların yüzde 56’sı ekonomik sorunların, yüzde 6.1’i eğitim harcamalarının ve yüzde 5.5’i ise İsrail’in Gazze’yi işgalinin ev içerisinde konuşulduğunu belirtti. Ağustos ayında katılımcıların yüzde 29.4’ü bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini, yüzde 9.2’si aslında pek geçinemediğini, yüzde 43.8’i kıt kanaat geçinebildiğini, yüzde 17.7’si ise geçinebildiğini ve kenara da para koyabildiğini ifade etti. İstanbulluların stres seviyesi 7, mutluluk seviyesi 5.4 olarak ölçüldü.

Okunma Sayısı: 769
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı