"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her 3 çocuktan biri yoksulluk sınırında

14 Eylül 2024, Cumartesi 22:13
Türkiye’de çocuk yoksulluğu alarm veriyor. 2023 yılı sonu itibarıyla yapılan araştırmalara göre, ülkemizde 22,2 milyon 0-17 yaş arası çocuğun 7,6 milyonu göreli yoksulluk sınırında yaşıyor.

Türkiye’de çocuk yoksulluğu alarm verici boyutlara ulaştı. Yapılan son araştırmalara göre, ülkede 0-17 yaş arası çocukların yaklaşık üçte biri yoksulluk sınırında yaşıyor. Özellikle 0-8 yaş arası çocuklarda yoksulluk oranı daha yüksek seviyelerde bulunuyor.

Ekonomist Hakan Yılmaz’ın çalışmasına göre, yetişkin yoksulluğu oranı yüzde 17-18 seviyelerindeyken, çocuk yoksulluğu oranı yüzde 33-34’e kadar çıkıyor. 0-8 yaş arasındaki yoksul çocuk sayısı da 3,5 milyon olarak belirlendi. Bu sayıların karşılık geldiği oranlara bakıldığında daha çarpıcı hale geliyor.

Okunma Sayısı: 786
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı