"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyada fiyatlar düşerken bizde doğalgaza dev zam

02 Ağustos 2024, Cuma
Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), ağustos ayı doğal gaz tarifesini duyurdu. Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 38 zam gelirken yıllık tüketimi 300 bin metreküpün altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretim haricinde kullandığı gaz fiyatında ise yüzde 33,1 artış yapıldı.

Elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı ile yıllık doğal gaz tüketimi 300 bin 1 metreküp ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın satış fiyatında değişiklik olmadı. Ekonomist Barış Soydan konuyla ilgili şunları söyledi: “Doğal gaz fiyatları dünyada düşüyor, hem de ne düşüş. yılbaşından bu yana yüzde 31, son bir yılda yüzde 50. Bu arada dolar da aylardır kıpırdamıyor. Doğal gaza zam piyasa dinamikleri ve kurla ilgili değil, bütçe açığını kapatmak için.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1488
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    2.8.2024 06:53:35

    Ama Avrupa-Dünya bizi kıskanıyor. 'Onlar ekonomiden ne anlar,ben ekonomistim,diyen dünya liderine sahip bir ülkeyiz elbette olacak bu kadar fark.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı