Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavları'nın yılda birkez yerine birkaç defa yapılması gündemde.
Üniversiteye giriş sınavlarında 2019'a kadar köklü değişiklikler yapılması hedefleniyor. Sabah'ın haberine göre düzenleme kapsamında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) yılda birkez yerine birkaç defa yapılması gündemde. Buna göre YGS'ler Ekim, Ocak ve Mart aylarında yılda 3 kez gerçekleştirilecek. Adaylar isterlerse sınavların hepsine ya da birine girebilecek. Yeni modelin ilk sinyalini Başbakan Binali Yıldırım verdi.
ÜÇ KURUM ORTAK ÇALIŞIYOR
Geçtiğimiz günlerde TBMM'de 65'inci hükümet programını açıklayan Yıldırım "Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok yapılmasını temin edeceğiz" demişti.
Düzenleme hayata geçerse merkezi lise son sınavlarının sonuçları da yerleştirme puanına eklenecek. Yeni düzenleme konusunda YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM ortak çalışyor. Ancak üniversiteye geçişte düzenleme yetkisi Yükseköğretim Kurumu'nda.
"SINAV SİSTEMİMİZ EN OLGUNLAŞMIŞ HALİ"
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Şu anki sistem sınav serüvenimizin en olgunlaşmış halidir ve adildir" açıklamasını yapmıştı. Önlisans programları ve özel yetenek sınavı ile alan programlar için de herhangi YGS ham puanı 180 ve üzeri olan adaylar başvurabilecek.