"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmparator penguenler yok olabilir

06 Ağustos 2021, Cuma 20:21
ABD’de yapılan yeni bir araştırmada, küresel ısınma sebebiyle eriyen buz kütlelerinin dünyanın en büyük penguen türü olan imparator penguenlerinin soyunu tehlikeye attığı belirtildi.

ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi, mevcut karbon emisyonları ve iklim değişikliği oranlarında herhangi bir değişiklik olmazsa, 2100 yılına kadar İmparator penguen kolonilerinin yüzde 98’inin yok olmanın eşiğine geleceğini tespit etti.

ABD’de yapılan araştırmada, mevcut karbon emisyonları ve iklim değişikliği oranlarında herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde imparator penguenlerinin soyunun tehlikede olduğu belirtildi.

Global Change Biology dergisinde yayınlanan araştırmada, 2100 yılına kadar iklim değişikliği ve küresel ısınma sebebiyle imparator penguenlerinin yüzde 98’inin yok olabileceği aktarıldı.

Woods Hole Enstitüsü’nden penguen ekolojisti Stephanie Jenouvrier, “İmparator penguenlerin yaşama döngüsü, üremeleri, beslenmeleri ve tüy dökmeleri istikrarlı olarak deniz buzu olmasına bağlıdır” dedi.

YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

2050 yılına kadar bu türün kolonilerinin yaklaşık yüzde 70’inin tehlike altında olacağı aktarılan çalışmada 2016 yılına dair Antarktika’nın Halley Körfezi’ndeki bir İmparator penguen kolonisi örnek verildi. 2016 yılında Antarktika’nın Halley Körfezi’ndeki bir İmparator penguen kolonisinde aşırı derecede düşük deniz buzu seviyelerinin görüldüğü ve bu durumun başarısız üremeye sebep olduğunun altı çizildi.

Dünyanın en büyük penguenleri olan imparator penguenleri, kış aylarında yalnızca Antarktika Kıt’ası’nda üreyebiliyor.

Okunma Sayısı: 956
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı