"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanya'da burka tartışması

02 Aralık 2014, Salı 19:29
Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner, burka yasağını tartışmaya açtı.

Klöckner, kadınların tepeden tırnağa kapanmalarına karşı olduğunu söyleyerek "Burka benim için dini çeşitliliğin sembolü değil. Bence burka ile kadınlar aşağılanmaktadır" ifadesini kullandı. CDU Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Rheinland Pfalz Eyalet Teşkilatı Başkanı olan Klöckner, kadının sadece gözlerini açıkta bırakan burkanın Almanya’da yasaklanmasını talep etti ve Federal Anayasa’daki maddeleri hatırlatarak "Anayasa kadınlarla erkeklerin eşitliğini savunuyor." dedi. Klöckner, açık bir toplumda, insanların yüzüne açık açık bakılabilmesi gerektiğini söyledi. 

Burkanın giyilmesine Fransa, Belçika ve İsviçre’de yasak konulmuştu. İlk olarak Fransa’da 11 Ekim 2010 tarihinde yürürlüğe giren bir yasayla burkanın kamuya açık yerlerde giyilmesi yasaklanmıştı. Paris’te ikamet eden Pakistan kökenli bir kadın ise, Fransa'nın din özgürlüğünü ihlal ettiğini ileri sürerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmuştu. AİHM de konuyu geçen temmuz ayında görüşmüş, burka yasağının din özgürlüğünü ihlal etmediği kararına varmıştı. 

Fransa’da kamuya açık yerlerde burka giyen veya peçe kullanan kadınlara 150 Euro ceza kesiliyor. 

Etiketler: burka, almanya, tartışma
Okunma Sayısı: 1275
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı