"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Twitter'da en çok 'nefret' hissetmişiz

21 Ocak 2015, Çarşamba 12:41
Ünlü sosyal medya platformu Twitter, Türk kullanıcılarının Duygular Atlası'nı çıkardı. Buna göre Türkiye'de en çok kullanılan duygu kelimesi 'nefret' olarak açıklandı.

Twitter özellikle son üç yılda Türkiye'de inanılmaz bir ivmeyle büyüdü ve ana haberleşme araçlarından biri hâline geldi. Tabii bu süreçte Twitter kullanıcıları mecrayı gündelik hayatlarının bir parçası hâline de getirdi. GonzoInsight'ın Zete için hazırladığı araştırmada, 2014 yılı boyunca Türkçe içerik paylaşan tüm Twitter kullanıcılarının ne tür duygulardan bahsettiği ortaya çıktı.

Nefret sıradağlar gibi uzanıyor

Yapılan araştırmaya göre 2014 yılında en çok sözü geçen duygu "nefret". Toplam 1.984.161 twitter kullanıcısı, ortalama 1,5'ar defa bir şeylerden nefret ettiğini yazdı. "Sıkılma", "korkma", "öfke" , "utanma", "mutsuzluk" gibi negatif duyguların da pozitif duygularla kıyaslandığında öne çıktığı görülüyor.

Diğer taraftan olumlu duygular içinde en çok öne çıkan duygu "aşk"..Aşık olduğunu söyleyenler" 1.034.879 twitte bu duygusunu dile getirdi. Ancak aşk zaman zaman alışveriş arzusuyla birlikte anılabiliyor. Örneğin "Aşık oldum" diyen kullanıcıların yüzde 10'u bu duyguyu ayakkabı, çanta ya da elbise gibi ürünler için kullanıyor.

Mutluluğun umutla bir ilgisi var

Umut ve mutluluk, umutsuzluk ve mutsuzluk da doğru orantılı şekilde artıyor. Umutsuz olan kullanıcıların yüzde 14'ü bu durumu gelecek beklentileriyle ilişkilendirirken, yüzde 11'i umutsuzluğun mutsuzluk getirdiğini söylüyor. Umutlu kullanıcıların yüzde 17'si gelecekten umutlu olduğunu söylerken, yüzde 15'i umudu, mutlulukla birlikte anıyor. Mutluluğun bir diğer kaynağı ise aşk. Mutlu olduğunu söyleyenlerin yüzde 14'ü, mutluluğunu aşık olmaya bağlıyor.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2730
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı