"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Laptopların ısınıp kapanmasına karşı önemli tedbirler!

21 Şubat 2016, Pazar 11:45
Gündelik hayatımızda ayrı bir yeri olan Laptoplarımız da, özelliklerin yetersiz olması ya da aşırı kullanım sebebi ile ısınma sorunu ortaya çıkması neticesinde ise bazı bilgisayarlar kapanıyor.

Evinizde yapabileceğiniz bir kaç küçük önlemlerle Laptoplarınızı aşırı ısınmaya karşı koruyabilirsiniz. Teknofizy’de yer alan habere göre, müzik dinlerken film izlerken ya da oyun oynarken aşırı ses gelmeye başlayacaktır. Küçük bir sorun gibi görünmüş olsa aşırı sıcaklık Laptop’ta bilgisayarın daha yavaş çalışmasına sebep olabileceği gibi cihazınız içerisinde bulunan bazı aksamların yanmasını sebep olur. Bu ısınmaya karşı yapabileceğiniz işte o çözüm önerileri;

Laptopu kullanmadan önce fanların olduğu kısımların önüne herhangi bir cisim olmadığından emin olun

Kablo ile internet kullanırken dağıtım yapmayacaksanız wireless kapatın küçükte olsa enerji tasarrufu sağlar.

Laptopunuzu sert ve düz temiz zeminlerde kullanmaya özen gösterin

Bilgisayarınızı sürekli olarak prize takılı şekilde kullanmamaya özen gösterin, batarya dolu olduktan sonra kullanın, cihazının kullanım ömrünü uzatacaktır.

Aşırı grafik ve flash içeren siteler bilgisayarınızın ısınmasına yol açan oyun oynamayı seven bir kullanıcı iseniz, oyun oynarken kullanmadığınız programları kapatınız bunun için Game Booster indirip kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınız çalışır durumda kaç derecede sıcaklığa sahip olduğunu öğrenmek için bilgisayarın iç parçalarının sıcaklığı CPU-Z gibi uygulamalar kullanılarak ya da BIOS’tan görülebilir

Laptop sıcaklıkları aldığınız modelin kalitesine göre değişiklik göstermiş olsa da Laptop işlemcilerin sıcaklığı 100 dereceye kadar çıkabiliyor normal sıcaklıkları 50- 60 derecede cihaza göre de değiliklik gösterecektir.

Okunma Sayısı: 1499
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı